НачалоНовини за криптовалутиНовини за Етериум / ETHCoinbase се разследва за „флаш срив“ на Ethereum

Coinbase се разследва за „флаш срив“ на Ethereum

-

Комисията за търговия със стокови фючърси разследва Coinbase за „бърз срив“ на Ethereum, настъпил през юни. По време на срива обменният курс на ETH се срина за миг, но бързо възвърна цената си. Според Bloomberg, Ethereum е спаднал от търговия на $317,81, до 10 цента за част от секундата. Възстановяването му обаче също беше бързо. Той възвърна цена от $300 само за секунди.

В статията на Bloomberg се казва: „Комисията за търговия със стокови фючърси поиска информация от Coinbase Inc. за инцидент от 21 юни на нейната платформа GDAX, при който цифровият токен Ether претърпя рязък спад, падайки до 10 цента от $317,81 за милисекунди, преди бързо да се възстанови, казаха двама души, запознати с въпроса.

Може ли маржин търговията да е причинила срива?

CFTC е загрижен, че търговията с ливъридж или маржин може да е ускорила светкавичния срив. Маржин търговията позволява на потребителите да заемат пари за търговия. Това се нарича търговия „на маржин“ или търговия с „ливъридж“.

Сред въпросите, върху които агенцията се фокусира, е каква роля може да е изиграл ливъриджът при срива, тъй като Coinbase позволи на търговците да използват пари назаем, за да правят по-големи залози, отколкото иначе биха били възможни, казаха хората, които пожелаха да не бъдат назовавани, защото прегледът не е публичен.

Дивият запад на криптовалутата и Coinbase Corporation

Регулаторите сега проверяват още повече борсите за криптовалути. Не е изненадващо, че CFTC проучва щателно Coinbase, защото CFTC иска да контролира природата на „дивия запад“ на екосистемата на цифровата валута. Статията на Bloomberg също така посочи, че Coinbase е извършила транзакции с криптовалута на стойност 20 милиарда долара.

Вижте още  Три предложения, които да стимулират Ethereum и Bitcoin

„Като регулирана финансова институция, Coinbase спазва разпоредбите и напълно си сътрудничи с регулаторите“, каза компанията в изявление, изпратено по имейл. „След пазарното събитие GDAX през юни 2017 г. ние проактивно се свързахме с редица регулатори, включително CFTC. Решихме също така да кредитираме всички клиенти, които бяха засегнати от това събитие. Не знаем за официално разследване.

Въпреки че длъжностни лица и регулатори оказват натиск върху Coinbase, Coinbase не изглежда да се изпотява. Те оказват пълно съдействие на разследването на CFTC и дори изпратиха това изявление по имейл в отговор на разследването:

„Като регулирана финансова институция, Coinbase спазва разпоредбите и напълно си сътрудничи с регулаторите. След пазарното събитие GDAX през юни 2017 г. ние проактивно се свързахме с редица регулатори, включително CFTC. Решихме също така да кредитираме всички клиенти, които бяха засегнати от това събитие. Не знаем за официално разследване.

Въпреки че Coinbase сътрудничи, някои хора все още са любопитни за причината за срива.

Какво инициира срива на Flash?

Според източници, флаш сривът на Ethereum е причинен от една чудовищна сделка. Една поръчка за продажба на стойност 12,5 милиона долара задейства автоматични сделки, предварително зададени от други търговци. Това доведе до незабавен срив до 10 цента. За щастие, веднага след като Ethereum достигна границата от 10 цента, множество търговци веднага направиха нови поръчки за цифровата валута. Това доведе до скок обратно до около $300.

В момента не е ясно дали маржин търговията е виновникът или Coinbase е виновна за инцидента. Независимо от това, пазарите на криптовалута и биткойн ще продължат да генерират масов регулаторен контрол, както и широко приемане.

Вижте още  Основателите на Ethereum са изправени пред обвинения в измама

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама