НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsКрипто борси за споделянето на данни с банки в нова система

Крипто борси за споделянето на данни с банки в нова система

-

Правителството на Южна Корея обяви, че шест големи банки ще бъдат готови да предоставят услуги на борси за криптовалута този месец. Съгласно новата система правителството изисква борсите да споделят потребителски данни с банките.

Борсите за споделяне на данните с банки

Корейската комисия за финансови услуги (FSC) обяви някои допълнителни подробности за новата система за реално име за сметки в криптовалута в неделя. „Правителството планира да изиска от борсите за криптовалута да споделят данните за транзакциите на потребителите с банките“, каза служител на FSC, цитиран от Investor. Служителят подчерта:

Очаква се банките да въведат системата, която ще изисква борсите за криптовалута да споделят данните за транзакциите на потребителите с банките, в края на този или началото на следващия месец.

Новата система ще сложи край на настоящата практика на използване на виртуален акаунт, който позволява анонимна търговия с криптовалути. Тези акаунти се издават от банки за клиенти на крипто борси, които да използват за закупуване или продажба на криптовалути на борси.

Регулаторите забраниха на финансовите институции да издават нови виртуални сметки, докато не бъде въведена новата система, за да се гарантира, че „само банкови сметки с реални имена и съвпадащи сметки на борси за криптовалута“ могат да се използват за депозити и тегления, описва новинарският източник.

Шест банки ще въведат нова система

В съобщението на FSC се посочва, че шест търговски банки, включително Nonghyup Bank, Industrial Bank of Korea, KB Kookmin Bank и Shinhan Bank, ще разполагат с новата система до няколко месеца, според Digital Times. Първоначално се очакваше системата да бъде внедрена в началото на годината. Изданието цитира официален представител на FSC с подробности:

Шест търговски банки, които са поддържали транзакции с виртуална валута, ще създадат система за депозит и теглене, за да конвертират [към] системата за реално име на виртуални пари и да предоставят пълноценни услуги.

Тази нова услуга обаче „е насочена към съществуващи потребители на виртуални акаунти и отварянето на нови акаунти [все още] ще бъде спряно за момента“, отбелязва публикацията.

Вижте още  Биткойнът може да достигне нов връх сега

Борба с изпирането на пари и данъчно облагане

След проверките на 6 големи южнокорейски банки, Отделът за финансово разузнаване (FIU) подготвя насоки за борба с прането на парите (AML), се свързва с криптовалутите.

Системата за реално име ще бъде съвместима с AML. „Очаква се да блокира незаконни средства от пране на пари, както и да филтрира непълнолетни, за инвестирането във виртуални пари е забранено“, преда новинарското издание. Банките имат задължения за AML, които ще искат от тях да проверяват и поддържат записи на транзакции на търговци на криптовалута.

Освен това, новата система ще позволи на правителството да „вземе до известна степен информацията за транзакциите във виртуална валута чрез банката“, отбелязва новинарското издание, добавяйки, че:

Тъй като правителството има достъп до информация за транзакции с виртуална валута, то ще ускори данъчното облагане въз основа на тази информация.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама