НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsНов уебсайт класира 600 крипто валути по активност

Нов уебсайт класира 600 крипто валути по активност

-

От пазарна капитализация до обем на търговия, има много начини за оценка и количествено определяне на криптовалутите. Търговците, оценяващи нови крипто проекти, са склонни да се гмуркат дълбоко в стремежа си да открият необработени диаманти. Активността на Github – честотата, с която се актуализира кодът, управляващ криптовалутите – предоставя добър индикатор за кои проекти все още се грижат и на кои е разрешено да преминат към семена. Cryptomiso е нов уебсайт, който регистрира и прави графики на Github за над 600 криптовалути, а топ 10 съдържа няколко изненади.

Класация и оценки на криптопроекти

Понастоящем Cryptomiso изброява историята на ангажиментите на 611 криптовалути и показва честотата, с която тяхната кодова база се актуализира. Първите пет най-добри изпълнители, въз основа на дейността на разработчиците, предвидимо са обвързани с нови или тепърва стартиращи проекти, където все още има много работа за вършене. На върха на купчината е Cardano с над 6500 ангажимента от 51 участници, следван от Lisk, Waves, 0x и EOS. Биткойн е на седмо място, точно след Globaltoken, неясна монета, която е достъпна само на Coinexchange. Цялата му пазарна капитализация е само $350 000.

Честотата на ангажиране на Github показва, че основният код се поддържа, но не показва качеството на тези актуализации. Например, малка корекция на грешка ще бъде оценена по същия начин като добавянето на поддръжка на Lightning Network. Като широк индикатор за подкрепата на разработчиците на криптовалута обаче, Cryptomiso е полезен инструмент.

Списък с криптопроекти

Докато монетите, които са на върха на списъка, могат безопасно да се считат за действащи проекти, тези които са на дъното на класацията, трябва да се активизират. Такива като Bigup (609-ти) и Tittiecoin (608-ми) не са особена изненада. Нито пък Fedoracoin (586-то място), което заслужава споменаване дори само за да се отбележи, че неговият тикер е TIPS. Редица по-известни монети и токени обаче се класират изненадващо ниско в списъка. Red Pulse (567-и) стартира едва през октомври и оттогава има само един ангажимент на Github. Substratum също има само един ангажимент от стартирането миналата година.

Вижте още  Прогнози за цените на Shiba Inu и Dogecoin, китовете натрупват Everlodge (ELDG)

Понастоящем няма средства за филтриране на резултатите, показани в Cryptomiso, но ето как се класират 10-те най-добри криптовалути по пазарна капитализация въз основа на тяхната активност в Github:

Биткойн (7-ми)
Ethereum (41-ви)
Ripple (104-ти)
Bitcoin Cash (94-ти)
Кардано (1-ви)
Stellar (71-ва)
Нео (162-ро)
Litecoin (27-ми)
EOS (5-ти)
NEM (238-мо)

Като самостоятелно инвестиционно ръководство, дейността на Github е с ограничена употреба. Но като част от по-широк набор от инструменти, Cryptomiso е полезен ресурс за търговци, които желаят да направят собствено проучване в опит да направят по-проницателни инвестиции.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама