НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCРевю: Биткойн транзакции и американско данъчно облагане

Ревю: Биткойн транзакции и американско данъчно облагане

-

Възходът на биткойн и други форми на цифрова валута подхранва множество въпроси относно прилагането на данъците: какви насоки за данъчно третиране съществуват за цифровите валути? Как агенциите за данъчно отчитане реагират на големия брой дигитални валути, които сега съществуват по света? До каква степен виртуалните пари се използват за избягване на данъци?

Всичко това предизвика пламенни разговори между тези, на които се плаща в биткойни, тези, които просто инвестират в тях, и много от анархо-капиталистите, които гледат на данъчното облагане като на кражба. И като се имат предвид преобладаващите проблеми около данъчните убежища, офшорните сметки, криптирането и разкритията на Панамския документ, мнозина биха казали, че преобладаващите системи за данъчен мониторинг са основни за смущения.

В интервю за Bitcoin Magazine, данъчният професионалист Даниел Уинтърс разгледа начините за разбиране на този все по-сложен данъчен пейзаж в САЩ. Неговата бутикова фирма Global Tax Accountants е една от малкото в света, която се фокусира върху данъчните последици от цифровата валута и блокчейн транзакциите.

Пътуването на Winter до тази тясно дефинирана ниша е интересно. Чувайки за нарастващата популярност на биткойн през 2013 г., той събра малко пари и купи малка сума. Той беше очарован от безнадеждната система за обмен на стойност на Биткойн, която съществува напълно извън контрола на централните банки или правителството. С течение на времето той започва да проучва как това движение може да се приведе в съответствие с работата му като данъчен специалист. По-късно, след преглед на насоките, издадени от IRS относно данъчното облагане на виртуални валути през март 2014 г., той избра да насочи цялата си счетоводна практика миналата година към нишата на цифровата валута/блокчейн

Днес Даниел има над 30 клиента, които включват инвеститори, изпълнители и фирми, които имат биткойн печалби. Той е представил биткойни и данъци на Тексаската биткойн конференция и Нюйоркския биткойн център и беше интервюиран от Bloomberg относно данъчното третиране на биткойн транзакциите в Ню Джърси.

В следващото интервю Уинтърс обсъжда предстоящия път, тъй като американските данъчни власти и потребителите се стремят да разберат по-добре данъчната политика в бързо разрастващия се пейзаж на цифровата валута.

Счита ли се биткойн за пари за данъчни цели?

Съгласно Известието на IRS 2014-21 биткойн се счита за виртуална валута и следователно се третира като собственост за целите на федералното данъчно облагане. С други думи, IRS разглежда биткойн като подобен на акции и облигации. Така че съгласно федералния данъчен закон, ако закупите биткойн и по-късно го продадете, ще имате печалба или загуба от транзакцията.

Определянето на биткойн като виртуална валута означава използването му като средство за размяна. А фактът, че се търгува на пазара, определя стойността му. Въпреки това, както знаем, той не е подкрепен от нито едно суверенно правителство и не е законно платежно средство никъде. Така че функционира като валута, но само във виртуалния свят и по електронен път.

Откъде е взето определението?

FinCen издаде подробни насоки за дефинирането на цифрова валута. Когато IRS издаде своите насоки през март 2014 г., те взеха определението за виртуална валута директно от FinCen и след това казаха добре, това е какво представлява виртуалната валута и как се дефинира за данъчни цели. Отново големият извод от насоките на IRS е, че биткойн за данъчни цели е собственост, а не валута.

Вижте още  Ралито на биткойн над $28K причинява най-голямото шортване този месец

Но предвид глобалния характер на биткойн, защо той не се счита за чуждестранна валута?

IRS не разглежда биткойн като чуждестранна валута за данъчни цели. Чуждестранната валута има различна класификация и получава много различно данъчно третиране. С други думи, bitcoin не се третира по същия начин, както ако сте закупили няколко евро в Германия и след това сте ги конвертирали в щатски долари.

И какво е с всички тези приказки, че биткойнът е класифициран като стока?

Има много дезинформация за това. Така че за протокола: bitcoin също не се третира като стока за данъчни цели. Това объркване вероятно е произтекло от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), която регулира финансовите деривати. Те са заявили, че биткойнът е стока за целите на CFTC. Комисията беше създадена преди много години, за да регулира финансови продукти, като фючърсни договори или деривати за цената на соевите зърна, царевицата или свинските кореми. Дериватът е основно договор, чиято стойност зависи от цената на нещо друго, като например цената на соята. Така че CFTC регулира финансовите деривати и фючърсните договори. Това, което се опитваха да предадат по отношение на биткойн, е, че той също е по същество фючърсен договор или дериват, който те са натоварени да регулират. Но това [CFTC] няма нищо общо с данъчното облагане.

Така че защо беше определен като фючърсен договор в началото?

По принцип фючърсният договор ви позволява да закупите правото да купувате или продавате стока или друг актив на определена цена в бъдещ момент. Тези договори първоначално са създадени за фермери, които искат да гарантират цената на своите култури. В наши дни можете да закупите договор за деривати за широк набор от финансови активи, включително биткойн. Следователно, когато CFTC издаде своето известие относно биткойн, това просто означаваше, че договорите за биткойн деривати се регулират от CFTC. Отново биткойн определено не е стока за данъчни цели.

Така че в края на деня, продажбата на биткойни разглежда ли се по същия начин като тази на акции?

да Тъй като продажбите на биткойни се третират като продажби на акции, получената печалба ще бъде краткосрочна или дългосрочна и подлежи на съответните данъчни ставки. Дългосрочните продажби, за които биткойните се държат повече от една година, подлежат на 15-процентов данък върху капиталовата печалба за повечето данъкоплатци. Данъкоплатците в най-високата група на доходите подлежат на 20-процентов данък върху капиталовите печалби, който се прилага за доходи над $415 050 за неженени данъкоплатци и $466 950 за женени данъкоплатци, подаващи съвместна декларация. Краткосрочните продажби са тези, за които биткойните са били държани до една година и подлежат на нормални доходи до 39,6 процента.

Как всичко това се отразява в данъчната декларация?

По отношение на биткойн, има две неща, които трябва да бъдат отчетени в данъчна декларация: доход или приходи и всякакви капиталови печалби от продажбата на тези активи.

И как се изчисляват капиталовите печалби?

Капиталова печалба/загуба се изчислява чрез изваждане на покупната цена или базата на виртуалната валута от продажната цена. Основата на дадено количество виртуална валута е справедливата пазарна стойност в щатски долари към датата на плащане или получаване.

Вижте още  Цената на биткойн достига до $38 000?

Това означава за средния потребител, че ако закупи биткойни за $100 днес, те притежават актив с база на разходите от $100. Сега да кажем, че минава една година и биткойн преминава през луната, удвоявайки цената си. Така че сега струва $200. След това го продавате и получавате $200. $200 минус $100 са $100 капиталови печалби, които трябва да бъдат отчетени във вашата данъчна декларация.

Но има някои, които казват, че биткойнът става необлагаем, ако го конвертирате, преди да поскъпне.

Това е неправилно. Ако получите $1000 в биткойн от, да речем, договор за добив, тогава имате $1000 доход. И ако това е бизнес, трябва да се разглежда като $1000 приходи. В крайна сметка това са 1000 долара обикновен доход или приходи. Но също така имайте предвид, че той също се счита за капиталов актив с разходна база от $1000. Така че, освен ако не конвертирате този биткойн в долари този ден, ще имате печалба или загуба от транзакцията.

Как данъчните указания се прилагат за биткойн копачите и техните печалби?

IRS казва, че ако сте копач, който получава приходи (биткойни) от копаен бизнес, това се равнява на стойността на виртуалната валута в щатски долари в деня, в който я получите. Така че като пример, кажете, че копаете самостоятелно и изкарвате месец и половина, без да получавате плащане. След това един ден изведнъж имате късмет и уцелвате голям блок с 12 монети. Пълната стойност в долари на тези приходи се прилага на датата, на която сте ги получили.

Как се разглеждат данъците за минен бизнес?

Приходите отразяват стойността на биткойните в долари, които бизнесът получава всеки ден. Предприятията обаче могат да намалят приходите си с всякакви разходи, които правят, независимо дали тези разходи се плащат в долари, конвертирани от биткойн или самия биткойн. С други думи, ако закупите куп, да речем, захранвания за вашия копаен бизнес с биткойни, вашите разходи подлежат на приспадане.

Какво ще кажете за биткойн, получен в замяна на стоки или услуги?

Той се третира като обикновен доход, същият като нормалните заплати, изплащани във фиатна валута.

Какво ще кажете за миньор или изпълнител на свободна практика, който получава заплащането си в биткойни?

IRS заяви много ясно, че изпълнителите, които получават биткойни или други форми на цифрова валута, подлежат на правилото за докладване 1099. Това означава, че ако сте гражданин на САЩ или постоянно пребиваващ и някой ви плаща в биткойн, тази компания е длъжна да ви предостави 1099, при условие че е поне $600.

А служителите на W-2?

Ако някой е служител на W-2 и неговият работодател избере да му плаща в биткойни, IRS заявява, че стойността на тези заплати в долари се добавя към всички други долари, които е получил през годината и това трябва да бъде включено в края на данъчен документ за годината.

IRS наскоро пусна нов доклад за насоки през септември. Можете ли да обсъдите това накратко?

Неотдавнашният доклад с насоки на IRS от 31 страници разглежда широко данъчното облагане на биткойн и виртуална валута, какво е направила IRS досега, за да се справи с това и какво трябва да направят в бъдеще. Общите цели на това ръководство са следните: (1) да се определи дали виртуалните валути се използват широко като метод за укриване на доходи и избягване на данъчно облагане в САЩ; (2) споделяне на знания за виртуалната валута в IRS; (3) идентифициране на техники за одит, които могат да се използват, за да се определи дали данъкоплатците, използващи виртуални валути в транзакции, особено офшорни споразумения, се опитват да прикрият доходи и да избегнат данъчното облагане в САЩ.

Вижте още  Мечи модел предполага спад в цената на биткойн

Това част от по-големи усилия за правоприлагане ли е?

Нека просто кажем, че IRS има екип, натоварен с определянето дали биткойнът се използва за укриване на данъци. Това знание се споделя в IRS и се идентифицират техники за одит, за да се разкрият хора, които крият доходите си. Те са обучили над 300 агенти, предоставяйки общ преглед на това какво е виртуална валута и как работи.

IRS е наясно, че повечето хора, много хора, не отчитат правилно своите биткойн транзакции и са добре запознати с факта, че техните механизми за прилагане не са достатъчни.

Според вас колко разпространено според вас ще стане използването на биткойн и други форми на цифрова валута като инструмент за избягване на данъци в световен мащаб?

Много е трудно да се отговори на този въпрос. Фирмата ни не приема клиенти, които се занимават с укриване на данъци. В крайна сметка опитът да се използва биткойн, за да се избегне плащането на данъци, не е твърде умен. Тъй като всички биткойн транзакции са публично достъпни в блокчейна, ако някой може да свърже самоличността ви с конкретен биткойн адрес, вашите транзакции са точно там.

Някакви последни съвети за тези, които активно инвестират и/или получават плащане в биткойни?

Поддържайте добри записи. Това е особено важно предвид историята на нестабилност сред борсите и факта, че те могат да паднат във всеки един момент. През цялото време ме питат колко е вероятно IRS да открие избягване на данъци. Според мен е важно да спазваме закона и да избягваме ненужни усложнения с данъчните власти. Това е моята страст: да подкрепям хората в постигането на тази цел.

Забележка: Даниел Уинтърс има магистърска степен по данъчно облагане и притежава счетоводна фирма, специализирана в биткойни и виртуални валути. Той е написал курс за CPA за биткойн и данъци и има отлично разбиране за това как IRS третира биткойн транзакциите. Независимо от това, информацията, която предлага в тази публикация, НЕ е правен съвет, нито представлява съвет относно личната ви данъчна ситуация. Съгласно IRS Circular 230 Winters не носи отговорност за каквито и да е позиции, които заемате във вашата данъчна декларация, освен ако той не е подготвил и подписал тази данъчна декларация. За подробен анализ на вашата данъчна ситуация, моля, консултирайте се с вашия данъчен консултант.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама