НачалоРъководства за криптовалути и инвестиранеТрезорът, устойчив на идиоти: просто ръководство за съхранение за начинаещи

Трезорът, устойчив на идиоти: просто ръководство за съхранение за начинаещи

-

Поддържането на биткойни в безопасност е една от най-важните отговорности в света на цифровите активи. Тъй като цената на биткойн продължава да се покачва, борсите и доставчиците на портфейли стават по-податливи на кражби. Най-добрият начин да запазите биткойните си в безопасност е да ги съхранявате сами офлайн в така нареченото хладилно хранилище.

Създаване на хладилно съхранение с помощта на хартиен портфейл

В биткойн пространството студеното съхранение се отнася до различни практики за съхранение на криптовалута офлайн. Потребителите на биткойн могат да изберат да съхраняват своята цифрова валута, като използват криптирани медии, инструмент на носител (физически биткойн), твърд диск или USB устройство, хардуерен портфейл и хартиен портфейл. Един от най-популярните методи е хартиеният портфейл, защото е значително по-евтин и действа като средство, подобно на пари.

Днес ще обсъдим как да настроите прост хартиен портфейл, за да съхранявате цифровите си активи офлайн. Съхраняването на вашите биткойни с помощта на хартиен портфейл все още може да има различни уязвимости, така че винаги проверявайте стъпките си, докато създавате такъв. Има няколко метода, които трябва да следвате, за да намалите определени рискове. Първо и най-важно е да държите хартиения си портфейл скрит и далеч от погледа. Второто е използването на качествен принтер, който не позволява мастилото да кърви и не е свързан с интернет. И накрая, хартията може да се повреди, така че ламинирането може да помогне доста и съхраняването в суха огнеупорна атмосфера е много добра идея.

Getting Started

Първото нещо, от което ще се нуждаете, е малко биткойни, принтер и биткойн портфейл с възможности за четене на QR. В секцията с инструменти на Bitcoin.com имаме създател на хартиен портфейл, който е много лесен за използване и отнема само няколко минути. Има други доставчици на хартиени портфейли, които предлагат подобно изживяване за създаване на хартиени портфейли. Когато получите достъп до нашия инструмент за създаване на хартиени портфейли, започвате с генериране на адрес. За да направите това, всичко, което трябва да направите, е да движите мишката си по екрана и приложението генерира произволен набор от ключове.

Вижте още  САЩ предлагат регулаторен орган, специфичен за виртуалната валута

Веднага щом генераторът на ключове достигне 100 процента, на екрана ще се покажат публичен и частен ключ. Създаването на хартиен портфейл вече може да бъде отпечатано на хартия, заредено с биткойни и може да се добави и парола BIP38. Парола BIP38 криптира вашия хартиен портфейл, като гарантира, че средствата ви ще бъдат в безопасност, ако портфейлът бъде откраднат или по някакъв начин разкрит. Ако потребител реши да шифрова портфейла с BIP38, нападателят ще трябва да въведе паролата, за да получи средствата. Използването на BIP38 криптиране не се препоръчва за първия ви хартиен портфейл, освен ако не се чувствате комфортно с процеса. Ако паролата е изгубена или забравена, средствата никога не могат да бъдат изразходвани. Използването на BIP38 обаче добавя втори слой на защита в допълнение към методите за съхранение на вашия физически хартиен портфейл.

Поддържането на частния ключ скрит е от решаващо значение, защото ако някой има достъп до частния ключ, монетите могат лесно да бъдат похарчени. Архивирането на частния ключ е добра идея, защото вие сами ще имате нужда от тази информация, за да изразходвате средствата.

Публичният ключ се използва за зареждане на биткойни в адреса за съхранение и за проверка на средствата с помощта на блоков изследовател. Можете да споделите публичния си ключ с всеки, ако искате биткойни да ви бъдат изпратени от някой друг. Ако решите да шифровате хартиения портфейл с парола BIP38, ще ви трябва паролата за достъп до вашите цифрови активи. Освен това, можете също да импортирате личния си ключ в p2p клиентски портфейл по всяко време.

Вижте още  Залагане на Ethereum: какво е и как работи

Practice Makes Perfect

Създаването на хартиен портфейл е много просто. Най-трудната част е отговорността да се грижите за хартията отговорно, като използвате безопасни места за съхранение, архивирате вашите ключове и запомняте вашата парола BIP38. Ако създаването на хартиен портфейл е усъвършенствано, използването му за хладилно съхранение е един от най-безопасните възможни методи.

Хартиените портфейли могат да бъдат доста готин инструмент за облигации на приносител и това е един от най-близките начини, по които човек може да емулира аспектите на парите в брой с криптовалута. Освен това описаната по-горе практика може да работи и с други физически носители, като например гравиране на парче метал, отпечатване на пластмасови карти и ако сте достатъчно уверени, можете да държите ключовете в мозъка си.

Най-добрият начин да практикувате усъвършенстване на хладилното съхранение е винаги да започвате с малки количества биткойни. По този начин, ако претърпите загуба от грешка, тя няма да е толкова значителна. Колкото повече практикувате, толкова по-комфортно ще се чувствате с практиките за хладилно съхранение.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама