НачалоРъководства за криптовалути и инвестиранеЮжна Корея издава официални насоки за криптовалута

Южна Корея издава официални насоки за криптовалута

-

Прилагане на крипто мерки

Във вторник правителството на Южна Корея официално публикува документ, съдържащ насоките за регулациите за криптовалута, обещани по-рано. Съобщението беше направено от заместник-председателя на Комисията за финансови услуги (FSC), Ким Йонг-бум.

Този документ описва подробно специалните мерки на правителството за елиминиране на спекулациите с виртуална валута, които бяха обявени за първи път на 28 декември. В допълнение, правителството също обяви във вторник своите насоки за борба с изпирането на пари (AML), изготвени от Корейското звено за финансово разузнаване (FIU) ), подразделение на FSC, за да следват всички банки, работещи със сметки в криптовалута.
Преобразуване в реална система

Голяма част от специалните мерки на правителството се отнасят до новата упълномощена от правителството система за акаунти с реално име. Тази система ще замени настоящата практика на банките за издаване на виртуални сметки. Виртуалните сметки се издават от банките за клиентите на борсите за криптовалута, които да използват за депозиране и теглене на пари.

Южна Корея издава официални насоки за обмен на криптовалута и банки. На 30 януари системата за реално име ще бъде активна за услуги за депозиране и теглене на сметки в криптовалута. По това време съществуващите виртуални акаунти ще бъдат преобразувани в такива с реално име. Шест големи банки ще внедрят новата система, включително Shinhan Bank, Nonghyup Bank, Kookmin Bank, Hana Bank и Gwangju Bank.

Клиентите трябва да открият сметка в банката, предоставяща услуги за виртуални сметки на борсата, която използват. „Нови членове трябва да се добавят след стриктни процедури за идентификация“, цитиран от Joongang Ilbo, Ким. Според документа:

Потребителите, които нямат сметка в същата банка като виртуалната банка, няма да могат да правят допълнителни плащания към виртуалната банка [сметка], но могат да теглят пари… Чужденците и непълнолетните съгласно Гражданския закон не могат да използват депозит за потвърждение на истинско име и услуга за теглене на сметка.

Отчитане на AML и съмнителни транзакции

По-рано този месец FIU и Службата за финансов надзор (FSS) проведоха проверки на място в 6-те големи банки в страната, за да се уверят, че са изпълнили задълженията си срещу изпирането на пари. Впоследствие FIU създаде набор от насоки за борба с прането на пари, които бяха публикувани във вторник.

Вижте още  Инвестиране: Вземете предвид правната гледна точка

Южна Корея издава официални насоки за обмен на криптовалути и банки Крипто борсите обикновено отделят средствата си от средствата на потребителите. Въпреки това проверките на правителството разкриха, че „някои борси са събрали средства от потребители чрез общи корпоративни сметки, открити в банки“, съобщава Kyunghyang Shinmun.

В някои случаи средствата на клиентите са преведени по банкови сметки на представители на борсите. Една борса „събра средства от потребители чрез четири банкови сметки“ в сметката на компанията „и похарчи 58,6 милиарда вона“ от нея, добави новинарският източник. Финансовите власти отбелязаха, че това може да доведе до измами и злоупотреби.

Hankook-Ilbo уточни, че от банките се изисква да „наблюдават борсите [те обслужват] за необичайни транзакции в съответствие с насоките и, ако има съмнение за пране на пари, допълнително да потвърдят целта на транзакцията и източника на финансиране“, добавяйки, че:

Ако сумата на транзакцията е повече от 10 милиона KRW на ден, повече от 20 милиона KRW за 7 дни или се извършват чести транзакции за кратко време, трябва да се докладва на FIU, органът за наблюдение на прането на пари. Ако обменът има висок риск от пране на пари или изисква информация, банката може да прекрати транзакцията.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама