НачалоNFT крипто новиниКолекция NFT на Three Arrows Capital за търг на Sotheby's в опит...

Колекция NFT на Three Arrows Capital за търг на Sotheby’s в опит да се изплати на кредитори

-

StudioSotheby’s се готви да бъде домакин на търг за колекция от незаменими токени (NFT), иззети от вече несъществуващия крипто хедж фонд Three Arrows Capital.В съобщение за пресата от сряда Sotheby’s разкри, че ще продаде на търг колекцията Grails, която се състои от цифрово произведение на изкуството, което принадлежи на 3AC и неговия фонд за събиране на NFT Starry Night Capital, в опит да възстанови част от $3 милиарда, които рухналият крипто фонд дължи на кредиторите. Sotheby’s посочи съдържанието на колекцията Grails като „едни от най- значими дигитални произведения на изкуството, събирани някога“, описвайки „Grails“ като „несравнима колекция“.

Колекцията включва NFT от някои от най-забележителните артисти и ценни проекти в Web3. По-конкретно, потребителите ще могат да се възползват от шанса си да спечелят „Chromie Squiggle #1780“ от Snowfro, „The Golden Goose“ от художника Дмитри Черняк, малката Fidenza #725 на Tyler Hobbs, Zombie CryptoPunk #6649 на Larva Labs и Autoglyphs.

„Тази обширна колекция бележи важен момент от възхода на генеративното изкуство в блокчейна през 2021 г. и се ръководи от етоса на 3AC за придобиване на някои от най-висококачествените и редки произведения, налични на пазара“, заяви ръководителят на дигиталното изкуство на Sotheby’s и NFTs Michael Bouhanna.

Както беше съобщено, Teneo, консултантската фирма, наблюдаваща ликвидацията на 3AC, обяви по-рано тази година, че планира да продаде NFT на фирмата като част от усилията за възстановяване.

„Съвместните ликвидатори възнамеряват да предприемат стъпки, за да започнат продажбата на някои NFT в тяхно притежание и контрол и които са бенефициерна собственост и принадлежат на Three Arrows Capital“, каза фирмата в бележка.

Вижте още  Bithumb навлиза на фондовия пазар на Южна Корея

Според данни, събрани от Dune Analytics, които проследяват NFT на 3AC, държани от ликвидатора, колекцията е на стойност 21 милиона долара . Междувременно NFT, които все още се държат от самия 3AC, изглежда струват 2,4 милиона долара.Новото начинание на Zhu Su и Kyle Davies от 3AC не успя да намери MomentumSu Zhu и Kyle Davies, двамата основатели на вече фалиралия крипто хедж фонд Three Arrows Capital, стартираха нова платформа за търговия на свързани с крипто искове за несъстоятелност.

Начинанието, наречено Open Exchange, обаче не успя да набере скорост въпреки процъфтяващия пазар за искове за несъстоятелност. В вече изтрит туит Open Exchange призна, че общият му обем през първите 24 часа беше мижавите $13,64.

Изпълнителният директор на фирмата, Лесли Ламб, обясни, че цифрите са резултат от факта, че тя ще се стреми да изгради ликвидност с течение на времето, без да разчита на създателите на вътрешния пазар. Според Lamb решението е взето като пряка последица от колапса на FTX. Освен това, преди края на първия си търговски ден, Open Exchange претърпя още един неуспех, тъй като акаунтът му в Twitter беше спрян по неизвестни причини.

През юли миналата година 3AC подаде молба за обявяване в несъстоятелност, обявявайки, че бизнесът й е „колабирал в резултат на екстремни колебания на пазарите на криптовалута“. Наред с другото, 3AC отчете големи загуби в резултат на срива на стейбълкойна TerraUSD през май 2022 г. През август 2022 г. ликвидаторите на фонда получиха разрешение от сингапурски съд да получат достъп до ключови записи, като получиха повече информация за активите на рухнала фирма.

Вижте още  Coinbase декодира най-новите тенденции на крипто и финансовия пазар

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама