НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБроят биткойн портфейли с поне 1 BTC достигна 1 милион

Броят биткойн портфейли с поне 1 BTC достигна 1 милион

-

Броят биткойн портфейли с поне 1 BTC достигна 1 милион – Smart Money все още се движат?

Миналият петък беше исторически ден за биткойн мрежата. За първи път в историята на биткойн, броят на адресите на портфейлите, съдържащи поне 1 BTC цял токен, надхвърли един милион. Постоянното нарастване на броя на така наречените „wholecoiner“ биткойн портфейли , който се възобнови през 2022 г. след пауза през 2020 г. и 2021 г., идва на фона на непрекъснато нарастване на броя на портфейлите, съдържащи поне 0,1 и 0,01 BTC, както и на непрекъснато увеличаване на броя на портфейлите с ненулев баланс. Тези портфейли сега са съответно 4,367 милиона, 12,032 милиона и 46,715 милиона, всички на или близо до рекордно високи стойности.

По-егалитарното разпределение на предлагането на биткойн идва, тъй като нови биткойни продължават да се копаят (при текуща скорост от около 6,25 за 10 минути като всеки блок се добавя към веригата) и се разпределя между копачите, като след това тези монети в крайна сметка намират своя път на пазара. Това идва и с нарастването на приемането на биткойн от обществото като цяло – тъй като все повече и повече хора проявяват интерес към биткойн и започват инвестиране, по-голямото търсене тласка цената нагоре (в дългосрочен план, така или иначе) и стимулира ранните инвеститори/осиновители на биткойн с големи запаси да започнат да разпределят своите притежания.

Могат ли Wholecoiners да се считат за „умни пари“?

Според тенденциите в темпа на растеж от броя на портфейлите за wholecoiner през последните години, някои може да смятат, че тази група портфейли представляват така наречените „умни пари“. Интелигентните пари се отнасят за инвеститори, които са високо образовани и/или ангажирани на пазара – каквито са тези, които притежават 1 биткойн или повече са по-вероятни, отколкото вашият средностатистически инвеститор, който притежава само няколкостотин долара BTC.

Вижте още  Биткойнът достига най-дългия участък досега без бул рън

По време на параболичния възход от края на 2020 г. и периода на висока средна цена на биткойн през 2021 г., растежът на броя на портфейлите за цели монети спря и дори ставаше отрицателен на моменти. Това предполага, че купувачите на wholecoin печелят пари на бичия пазар и продават на по-малките кохорти, чийто брой като цяло продължава да расте по време на бичия пазар.

Темпът на растеж на броя на wholecoiners едва започна да се покачва отново от юни 2022 г. , когато цената на биткойн се срина обратно под $30 000, преди да скочи през ноември след колапса на крипто борсата FTX, предизвика прилив сред инвеститорите в биткойн да поемат сами попечителство върху своите притежания. Продължаващото нарастване на броя на портфейлите с 1 BTC може по този начин да се увеличи да се приеме като знак, че „умните пари“ продължават да „купуват спада“.

Всъщност, докато най-голямата криптовалута в света се представи изключително добре досега тази година (за последно BTC се повиши с около 65% от началото на годината), в текущата нива при ниските $27 000, той все още остава с около 60% надолу спрямо своите рекордни върхове от 2021 г. в зоната от $69 000. Въпреки че бичият пазар на биткойн може да се завърне, той все още е много в ранните си етапи. И когато темпът на растеж на броят на портфейлите за wholecoiner се забавя/обръща, което може да е знак, че бичият пазар узрява.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама