Бичият пазар е тук

-

Този ключов индикатор във веригата скоро ще се присъедини към списъка на онези, които сигнализират за биткойн (BTC). Бичият пазар е тук

Индикатор, който надеждно се задейства преди последните три големи бичи пазара на биткойн, изглежда, че е на път да стане зелен. Реализираната цена на биткойн – средната цена към момента, в който всяка монета последно се е преместила – изглежда, че скоро ще премине над реализираната Цена на дългосрочните притежатели, според диаграма, представена от Blockware Solutions в техния седмичен бюлетин, позовавайки се на данни от Glassnode. Реализираната цена на дългосрочните притежатели се определя тук като монети, които не са се движили поне 155 дни и се намират извън основни централизирани борси за криптовалути. Реализираната цена последно беше малко над $20 000, докато реализираната цена на дългосрочните притежатели последно беше малко под $21 000.

Като се има предвид ралито на биткойн в горната зона от $20 000 до $30 000 през последните месеци, реализираната цена се очаква да продължи да расте. Реализираната цена на по-дългосрочните притежатели също се очаква в крайна сметка да се покачи, но със закъснение, благодарение на условията, че монетите не са се движили поне 155 дни. Последните три пъти Реализираната цена премина над Реализирана цена на по-дългосрочни ходлери след продължително заклинание под нея, биткойн продължи да отбелязва параболично рали през следващите няколко години.

Списъкът с индикатори, сигнализиращи за биткойн бичи пазар, е тук, нараства Реализираната цена спрямо реализираната цена на по-дългосрочните ходлери.

Индикаторът Holders скоро вероятно ще се присъедини към нарастващ списък от технически индикатори и индикатори във веригата, което предполага, че е налице нов бичи пазар на биткойн.

Вижте още  BTC Digital увеличава капацитета за копаене на биткойн с Antminer S19j Pro

Както беше обсъдено в скорошна статия, всичките осем индикатора във веригата и технически индикатори, проследени от възстановяване от биткойн мечка на Glassnode таблото мигаше, че бичият пазар е тук през по-голямата част от последните шест или повече седмици. Отделен индикатор във веригата, проследяван от Glassnode, наречен „Reserve Risk“ – който действа като показател за убеждението на HODLer – също се възстанови от историческите дъна по-рано тази година, друг важен индикатор за бичи пазар. По същия начин, други посочиха широко следваното съотношение пазарна стойност към реализирана стойност, или съотношение MVRV, като също изпращащо исторически бичи сигнал. На друго място индексът PnL на CryptoQuant „потвърди“, че биткойнът е навлязъл в ранните етапи на бичия пазар също по-рано тази година.

Биткойнът е в нов тригодишен бик цикъл?

Анализът на по-дългосрочния пазарен цикъл на биткойн, който обикновено продължава около четири години, предполага, че биткойнът може да е в годишните етапи на потенциално тригодишен бичи пазар. През последните три пазарни цикъла всеки мечи пазар на биткойн е продължил около една година, докато всеки бичи пазар е продължил около три години.

Ако биткойн ноември 2021 г. (около времето на рекордните върхове ) до ноември 2022 г. (приблизително по времето на най-ниските нива за 2022 г.) мечият пазар приключи, сега може да сме около шест месеца в нов, приблизително тригодишен бичи пазар. Моделът на биткойн Stock-to-Flow (S2F) се поддава на идеята, че идва нов възход в навечерието на и след събитието за преполовяване на биткойн през следващата година.

Според модела за ценообразуване на биткойн от запас към поток, пазарният цикъл на биткойн е приблизително четири години, което показва приблизително ценово ниво въз основа на наличния брой BTC на пазара спрямо количеството, което се копае всяка година. Справедливата цена на биткойн в момента е около $55K и може да се повиши над $500K в следващия пазарен цикъл след халвинг – това е около 18,5x печалби от настоящите нива.

Вижте още  DXY ще достигне връх, подхранвайки биткойн рали до $37 000

И накрая, популярната Bitcoin Rainbow Chart на Blockchaincenter.net показва, че при настоящите нива биткойнът е в „КУПЕТЕ!“ зона, след като наскоро се възстанови от зоната „По принцип огнена разпродажба“ в края на 2022 г. С други думи, моделът предполага, че биткойнът постепенно се възстановява от силно свръхпродаден. По време на последния си бик пробег биткойнът успя да достигне „Продавам. Сериозно, ПРОДАВАМ!“ зона.

Ако успее да повтори това постижение в следващия пазарен цикъл след преполовяване в рамките на една до година и половина след следващото преполовяване, моделът предполага възможна цена на биткойн в региона на $200-$300K. Това е около 8-13x печалби от текущите нива.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама