НачалоНовини за криптовалутиНовини за Етериум / ETHМрежата Ethereum се възстановява след два проблема

Мрежата Ethereum се възстановява след два проблема

-

Мрежата Ethereum се възстановява след два последователни проблема с производителността, докладвани за 24 часа

Мрежата Ethereum се възстанови, след като страда от два проблема с производителността през последните 24 часа, които доведоха до блокове, които не бяха финализирани. В петъчен туит, псевдонимният разработчик на Ethereum Terence.eth разкри, че мрежата е възобновила финализирането на блокове, добавяйки, че клиентите, софтуерът, който управлява възлите на Ethereum, пускат актуализации за справяне с проблема.“Mainnet току-що финализира, но не излиза от гората. Клиентите пускат корекции днес. Останете на линия“, каза Terence.eth.

Блокчейнът изпита това, което се описва като технически проблеми в петък, което накара мрежата да спре финализирането на блокове за повече от час. Това беше вторият подобен инцидент в рамките на 24 часа, който предизвика сериозни опасения за сигурността на потребителите на блокчейн Ethereum, вторият по големина блокчейн по пазарна капитализация.

Финализираните блокове играят съществена роля в осигуряването на валидиране на доказателство за работа, което прави мрежи като Ethereum лесни за доверие и надеждни за използване. В Ethereum окончателността отнема приблизително 15 минути и се отнася до гаранцията, че даден блок не може да бъде променен или премахнат от блокчейна, без да се изгорят поне 33% от общия заложен ETH, според Ethereum Foundation. Въпреки техническия проблем, мрежата на Ethereum възобнови финализирането на блокове и продължава да работи ефективно. Надеждността на Ethereum е заложена на карта сред проблеми с производителността.

Проблемите с производителността на Ethereum през изминалата седмица може да опетнят доверието в него в очите на строителите. Надеждността на мрежата е от съществено значение за блокчейните, които искат да привлекат потребители и капитал, а Ethereum исторически се смята за една от най-стабилните мрежи на пазара. Някои от услугите, изградени върху Ethereum, като DYdX, водеща платформа за крипто обмен, трябваше временно да преустановят депозитите поради липсата на окончателност на Ethereum.

Вижте още  SEC ще бъде принудена да даде зелена светлина на биткойн ETF

„Втората вълна приключи, но напълно очаквам трета“, Superphiz.eth, a самопровъзгласилият се „Здравен консултант на общността на Ethereum Beacon Chain, туитна след днешния инцидент. Гуруто на Ethereum също посъветва валидаторите да увеличат своите хардуерни спецификации, ако могат, да преминат към малцинствен клиент и да прилагат кръпки, когато станат налични. Той добави: „Но наистина не се тревожете твърде много. Колкото и зле да изглежда това, веригата продължава и в крайна сметка се финализира.“ Ethereum се превърна в неразделна част от блокчейн екосистемата, хоствайки мрежи от финансова инфраструктура за милиарди долари и други приложения.

Според данни на DefiLlama, в момента има над $27 милиарда в Total Value Locked (TVL) в мрежата на Ethereum. Ликвидната платформа за залагане Lido Finance представлява по-голямата част от тази цифра, с повече от $12 милиарда в TVL. MakerDAO, AAVE и Curve Finance са следващите три най-големи DeFi платформи на Ethereum. Междувременно родният токен на Ethereum ETH се търгува на около $1800, което е увеличение с 2,0% през последния ден. Токенът е намалял с почти 7% през последната седмица.

Последни новини

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Най-популярни

Реклама