НачалоДруги крипто новиниРазпадането на „Coin Gate“ продължава

Разпадането на „Coin Gate“ продължава

-

Южнокорейските законодатели „трябва да декларират“ крипто холдинги – разпадането на „Coin Gate“ продължава

Южнокорейските законодатели вероятно ще бъдат „задължени“ да декларират своите крипто притежания след национален протест срещу предполагаема „търговия с вътрешна информация“.

Комисията по политически въпроси на Националното събрание създаде съвместно резолюция, която ще създаде „доброволна“ система, чрез която от тях се изисква да съобщават за притежаваните от тях криптоактиви. Но всяка такава система вероятно ще се превърне в де факто задължителен протокол, твърдят южнокорейски медии. Развитието идва след скандал, който обхвана политическия свят на нацията, включващ депутата Ким Нам-кук.

Скандалът е наречен „Coin Gate“ от медиите. Ким, бивша изгряваща звезда в основната опозиционна Демократическа партия, се оттегли от партията. Той отрича да е извършил нередности, но е обвинен в извършване на подозрителни крипто сделки на стойност $4,5 милиона. Множество доклади обвиняват Ким, че е изтеглил своите крипто притежания от местни борси преди прилагането на Правилото за пътуване през март 2022 г.

Ако е вярно, това може да представлява търговия с вътрешна информация, което предполага, че той е действал със знанието за предстояща правна промяна. Двете най-големи крипто борси в страната, Upbit и Bithumb, бяха нападнати от прокурори, разследващи обвиненията тази седмица. И този протест изглежда е подтикнал законодателите към действие. Медиите EDaily, Money S и Newsis съобщиха, че високопоставени фигури от всички основни политически страните присъстваха на заседанието зад закрити врата на комисията по въпроса на 16 май. Цените на биткойн спрямо южнокорейския вон през последната година.

Coin Gate: Ще трябва ли южнокорейските законодатели да декларират своята крипто? Подкомисиите вече получиха предложението на комисията и започнаха процеса на преглед вчера – но въпросът едва ли ще спре дотук.

Вижте още  ЕЦБ: Криптовалутите нямат обществени ползи

Някои законодатели искат всеки един от 300-те членове на Националното събрание да бъдат разследвани. Мнозина вярват, че Ким може да не е единственият депутат, замесен в „Coin Gate“. Депутатът от Народната власт Юн Хан-хонг, член на комисията по политически въпроси, призова за разследване на „ всички 300” заседаващи депутати. Обем на търговия на водещата на южнокорейския пазар крипто борса Upbit през последната седмица.

Настоящият южнокорейски закон постановява, че законодателите трябва да декларират недвижими имоти, пари или акции на стойност над $7 500. Но не съществуват такива законови изисквания за крипто холдинги. Депутатите предложиха новата резолюция да бъде включена като клауза в предстоящ крипто закон за „защита“ на притежателите.

Проектозаконът вече е в напреднал стадий на комисията преди гласуването в събранието. Крипто декларациите за депутатите вече са приети в нации като Украйна. В Украйна законодателите преди това бяха задължени да правят годишно криптодържане разкрития.

Последни новини

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Най-популярни

Реклама