НачалоРегулации в крипто индустриятаCBDC са забранени във Флорида

CBDC са забранени във Флорида

-

CBDC са забранени във Флорида, тъй като губернаторът Рон ДеСантис подписа нов законопроект

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа нов законопроект, забраняващ цифровите валути на централната банка (CBDC) в щата.

Законопроектът, наречен SB-7054, забранява използването на CBDC като пари в щата Флорида. Той също така забранява използването на CBDC, издадени от други правителства, и призовава други щати да използват своите търговски кодекси, за да въведат подобни забрани.

По време на скорошна пресконференция ДеСантис подчерта опасенията относно потенциалното използване на CBDC за контрол и наблюдение на американците. Той предположи, че правителството може да използва CBDC, за да спре хората да купуват газ за борба с глобалното затопляне или да проследи колко често някой купува огнестрелни оръжия.

Всеки с отворени очи би могъл да види опасността, която този тип споразумение би представлявало за американците, които искат да упражняват финансовата си независимост и биха искали да могат да извършват бизнес, без правителството да знае всяка една транзакция, която правят в реално време

Законопроектът, който изменя щатския закон, за да изключи CBDC от определението за пари, беше приет само с един глас против по време на сесия на Камарата на представителите на Флорида. ДеСантис също твърди, че администрацията на Байдън проучва CBDC, за да елиминира други видове цифрови активи като криптовалути. Той предположи, че администрацията иска да „изтласка и елиминира други видове цифрови активи, като криптовалута.

Както беше съобщено, губернаторът на Флорида предложи законодателството в края на март. По това време той каза, че намерението му със законопроекта е да „защити жителите на Флорида от въоръжаването на финансовия сектор от администрацията на Байдън чрез цифрова валута на централната банка.

Вижте още  Директор на FTX пристига в Ню Йорк за изслушване

CBDC намират инерция, но притесненията остават.

Ходът на Флорида да забрани CBDC идва на фона на засилени разговори и дискусии относно развитието на CBDC по целия свят. Много централни банки обмислят да пуснат своите цифрови валути, за да модернизират своята икономическа система и да предоставят по-добри финансови услуги на своите граждани.

Народната банка на Китай води групата. След като започна разработването на своя e-CNY през 2014 г., страната стартира множество тестови пилоти на своя CBDC в различни провинции. Съвсем наскоро крайбрежната провинция Дзянсу обеща да стартира платформа, която ще позволи на гражданите да плащат такси за образование, използвайки CBDC на страната.

Освен Китай, редица други държави са или в етап на разработка, или в пилотен етап. Това включва Южна Корея, Япония, Индия, Русия и др. Някои анализатори обаче изразиха опасения относно потенциалното въздействие на CBDC върху поверителността и финансовата независимост.

Критиците твърдят, че CBDC могат да осигурят перфектен инструмент за правителствата за контрол и проследяване на финансови транзакции, ограничавайки свободата на хората да използват парите си, както желаят. Освен това, тъй като CBDC биха били цифрови и проследими, правителствата биха могли да наблюдават транзакциите на гражданите и дори да ги използват за определят финансовата история на дадено лице, което потенциално може да доведе до негативни последици за определени лица.

Последни новини

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Биткойн ETF с най-големите седмични притоци на крипто

Нарастващият интерес към спот биткойн ETF стимулира най-големите седмични притоци на крипто, достигайки $346 милиона Чупещ рекорди приток от $346 милиона в инвестиционни продукти за дигитални...

Чарлз Хоскинсън търси признание за влиянието на Cardano върху Ethereum

Основателят на Cardano Чарлз Хоскинсън подчертава иновациите на Cardano на фона на усилията за преструктуриране на Ethereum Чарлз Хоскинсън, основателят на Cardano, твърди, че блокчейнът Ethereum...

Партньор на Shiba Inu със значителни разработки

Партньорът на Shiba Inu - Welly с голямо съобщение, предизвиква спекулации в общността След успешното партньорство между Shiba Inu и италианския ресторант за бързо хранене Welly's...

Най-популярни

Реклама