Цената на Ethereum (ETH) ще скочи

-

Цената на Ethereum (ETH) ще скочи, когато тези два ключови дефлационни попътни ветрове се засилят

Оптимизмът след надстройката след „shapella“, който за кратко вдигна цената на Ether (ETH) до 11-месечни върхове в средата на $2,150 по-рано този месец, почти избледня. последна търговия близо до $1900, все още с около 4% ръст за месеца, но с над 11% под предишните месечни върхове. Въпреки факта, че ETH си пое глътка въздух през последните няколко седмици, анализаторите остават оптимистично настроени за средния до дългосрочния курс на криптовалутата.

Това отчасти се дължи на факта, че макро условията продължават да се променят в полза на криптовалутите със сини чипове (с висока пазарна капитализация, високо доверие) като биткойн и етериум. Загрижеността за банковата криза продължава да се разраства с First Republic, която току-що е взета под управлението на FDIC и Федералния резерв цикълът на затягане, въпреки че има още малко, изглежда, че скоро ще приключи.

Това означава, че криптовалутите със сини чипове вероятно ще продължат да се възползват от

1) търсенето на безопасно убежище като „алтернативна“ форма на пари и

2) облекчаване на финансовите условия (т.е. по-нисък щатски долар и доходност на американските облигации).

Но за разлика от биткойн, етерът може също да разчита на подкрепата на два ключови дефлационни попътни ветрове, които вероятно ще доведат до значителен ръст на цените през следващите години.

Процентът на дефлация на предлагането на ETH продължава да расте

В четвъртък годишният процент на изгаряне на EIP-1559 надмина процента на емитиране на ETH с 1,753%, седмица след като процентът на дефлация почти достигна своя годишен връх седмица по-рано от 3,933%.

Вижте още  Социалните медии се нуждаят от ефективна система за репутация

Нетният процент на инфлация е е отрицателен повече или по-малко всеки ден от края на януари, според данни от графиката, представени от фирмата за крипто анализ Glassnode. Когато процентът на дефлация се увеличи, това означава, че отделните ETH токени стават все по-оскъдни с по-бързи темпове. Повечето анализатори смятат, че това трябва да повиши цената на криптовалутата в дългосрочен план. Нарастващият процент на дефлация е свързан с повишаване на мрежовите такси на Ethereum.

Мрежовите такси са разделени на два компонента. Първата е основна такса, която всички потребители трябва да платят, за да гарантират, че транзакцията им е приета и обработена в блокчейна. След това има незадължителен съвет, който потребителите могат да платят, за да бъде обработена транзакцията им по-бързо.

Мрежата Ethereum автоматично изчислява основната такса , който се покачва в моменти на тежък мрежов трафик. Предложение за подобрение на Ethereum (EIP) 1559, което беше внедрено в кода на Ethereum в Лондонския хардфорк през август 2021 г., изисква всички тези основни такси, платени от потребителите, след това да бъдат изгорени, премахвайки токените от обращение за постоянно. В резултат на това, когато базовата такса за газ се повиши, скоростта, с която се изгаря етерът, също се повишава.

Когато тази скорост на изгаряне надвиши скоростта на издаване на ETH, която е около 0,55%, доставката на ETH ще намалее. ETH се издава към възлите и стейкерите, които защитават мрежата Ethereum. Предлагането на незаложени ETH токени бързо спада Цената на (незаложените) ETH вероятно също ще се възползва от продължаващия, бърз спад в предлагането, тъй като все повече и повече инвеститори залагат своите ETH токени, за да осигурят доходност.

Вижте още  InQubeta излъчва положителни пазарни вибрации

Скорошното надграждане на „shapella“ позволи изтеглянето на незаложени ETH токени за първи път, откакто залагането беше въведено във веригата Beacon през декември 2020 г. (при максимална скорост от 50 400 ETH токена на ден). В резултат на наскоро добавената гъвкавост към ETH залагането, инвеститорите трупаха своите ETH токени в договора за залагане с по-бърза скорост от лимита за теглене на 50 400 ETH токена.

Според данните, представени от Glassnode, броят на заложените ETH токени се изстреля до нови рекордни стойности над 19,5 милиона в четвъртък, с около 1,5 милиона повече за месеца. текущо предлагане на ETH от около 120,4 милиона, което означава, че в момента са заложени само малко над 16% от токените.

Това е доста под други сравнителни блокови вериги от слой 1 за доказателство за залог като Cardano, който обикновено има процент на участие в залагане в 60-70 % от зоната на предлагане. Тъй като повече ETH токени са заключени в договора за залагане, където са блокирани зад лимита за теглене от 50 400 ETH токена на ден, предлагането на лесно достъпни (незаложени) ETH токени на пазара намалява, увеличавайки недостига.

Теоретично, това би трябвало да повиши цената на ETH. И двата дефлационни попътни вятъра ще се засилят би било разумно да се очаква, че процентът на участие в залагане на ETH може да нарасне до 40-50% през следващите години, което означава, че десетки милиони (незаложени) ETH токени са премахнати от незабавно циркулиращите доставки.

Междувременно историята показва, че таксите за транзакции на Ethereum и скоростта на изгаряне също могат да се повишат, изпращайки нивото на дефлация на предлагането на ETH рязко по-високо в процеса. Още в началото на 2022 г. високото задръстване на мрежата постоянно стимулираше дневния годишен ETH ( EIP 1559) скоростта на изгаряне често достига до 6,0%.

Вижте още  Може ли следващия халвинг да качи биткойн до $148 000?

По това време блокчейнът на Ethereum все още се захранваше от много по-енергийно интензивния консенсусен механизъм за доказателство за работа и в резултат на много по-високите енергийни такси и оборудване за копаене разходи, направени от миньорите, захранващи мрежата, процентът на емитиране на Ethereum беше много по-висок от около 4,4-4,6% годишно.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама