НачалоНовини за криптовалутиНовини за Алткойни / AltCoinsИзпълнителният директор на Binance изненадан, че dogecoin все още е жив

Изпълнителният директор на Binance изненадан, че dogecoin все още е жив

-

Изпълнителният директор на Binance изненадан, че dogecoin все още не е умрял, „но Илон Мъск се е хванал за него“

Изпълнителният директор на Binance Changpeng Zhao изрази изненада, че dogecoin все още не е изчезнал и каза, че шефът на Tesla Илон Мъск може да е изиграл роля в удължаването на живота на memecoin.

„Един мемекойн, който наистина ме изненада, всъщност беше dogecoin. Имаше супер дълготрайна сила. Мислех, че щеше да изчезне отдавна. Но Илон Мъск се хвана за него и може би удължи живота му“, Джао, известен като CZ, каза в сесия „попитайте ме каквото и да е“ в Twitter Spaces в сряда.

Крипто пазарите бяха засегнати от подновен пристъп на спекулации с memecoin през последните седмици, водени от хора като pepe и ladys. Шефът на борсата каза, че не разбира привлекателността и не е притежател на memecoin или NFT, тъй като предпочита токени с полезност.

„Това е, каквото е“, каза Джао. „Точно сега изглежда, че е популярно. Но като казах това, наистина мисля, че има много висок риск.“

Все пак Джао каза, че не е против мемекойните. Binance всъщност ги изброява, след като наскоро подкрепи pepe, добави той. „Ние сме склонни да следваме какво правят нашите потребители“, каза Джао.

Илон Мъск харесва и изпомпва Dogecoin

Dogecoin беше един от първите мемекойни, създаден през 2013 г. Първоначално беше разработен като шега от софтуерните инженери Били Маркус и Джаксън Палмър. Токенът е стилизиран на популярния интернет мем „doge“, който включва куче шиба ину с надписи, написани на развален английски.

Мъск беше вокален поддръжник на dogecoin и продължава да туитва за memecoin. Той за първи път туитна за токена през 2019 г., като каза: „Dogecoin може да е моята любима криптовалута. Това е доста готино.“ През 2021 г. Мъск публикува снимка, базирана на филма „Цар Лъв“, на която се вижда как държи шиба ину.

Вижте още  Започваме да развиваме нашия бизнес с XRP

Милиардерът притежава dogecoin, заедно с bitcoin и ether, според неговите туитове от миналата година. Мъск дори купи малко dogecoin за най-малкия си син през 2021 г.

Миналата година Tesla започна да позволява на клиентите да купуват избрани стоки с помощта на dogecoin. Производителят на автомобили също държи memecoin заедно с bitcoin. Още миналия месец Мъск временно замени синята икона на птица в Twitter с изображение на кучето додж.

Туитовете на Мъск за dogecoin са карали цената на токена да скочи многократно. В момента Dogecoin е деветата по големина криптовалута в света, с пазарна капитализация от над $10 милиарда, според данни на CoinGecko. В момента се търгува на около $0,07.

Джао от Binance обаче лично предпочита „токени с полезност“, каза той в сесията на AMA. Той каза, че „полезната стойност на токена е може би най-силната стойност“. Джао държи само биткойн и родния токен на Binance BNB, според неговата биография в Twitter.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама