Търсенето на ETH Staking нараства

-

Търсенето на ETH Staking нараства въпреки почти месечния период на изчакване

След внедряването на шанхайския ъпгрейд до основната мрежа на Ethereum преди малко повече от месец, което позволи на валидаторите на Ethereum да изтеглят всички или някои от своите заложени Ether (ETH) токени от интелигентния договор за залагане за първи път, търсенето на залагане на ETH скочи рязко.

Според wenmerge.com периодът на изчакване за собственик на ETH да влезе в мрежата на Ethereum като нов валидатор се е увеличил до 27 дни и 7 часа, с 50 398 бъдещи валидатори, които са в момента в опашката. Собствениците на Ether могат да настроят като мрежови валидатори и печелете доходност от около 4-5% годишно чрез залагане на токени.

Залагането на ETH е налично във веригата Beacon от декември 2020 г., но тегленията на залагания бяха активирани едва при надстройката от миналия месец. Добавянето на гъвкавост при теглене към залагането на ETH намалява риска в очите на много инвеститори, които може да са били възпрепятствани да заложат своите ETH токени преди прилагането на тегления от страх, че средствата им ще бъдат заключени за прекалено дълъг период от време.

Ръстът в броя на валидаторите, които се редят на опашка, за да се присъединят към мрежата идва ръка за ръка с нарастване на броя ETH токени, които се въвеждат в интелигентния договор за залагане. Към понеделник броят на заложените ETH токени достигна 21,652 милиона, с около 3,5 милиона повече за един месец след надстройката в Шанхай, според данните на Glassnode.

Като се има предвид, че общото предлагане на ETH токени е било последно около 120,08 милиона, това означава, че процентът на участие в залагането сега е малко над 18%. Това е увеличение от около 15% преди надграждането, когато броят на заложените ETH токени беше около 18,1 милиона, а общото предлагане на ETH токени беше около 120,4 милиона. Двойните дефлационни тенденции, настроени да осигурят основен попътен вятър на цените на ETH.

Вижте още  Биткойн с над 120% ръст спрямо 2022 г.

Конкурентните вериги за доказателство за залог с гъвкаво теглене на договори за залагане като Cardano имат нива на участие в залагане в диапазона 60-70%. Докато само малко над 50 000 ETH е позволено да бъдат изтеглени от договора за залагане всеки ден, залагането на Ether не е напълно гъвкаво и следователно може да не успее да постигне толкова висок процент на участие в залагането.

Да кажем, че процентът на участие в залагане на Ether достигне 50% – което може да отнеме по-малко от година, като се има предвид, че процентът на участие в момента се покачва с около 3% на месец. Това би означавало още 38,4 милиона ETH токена да се преместят в по-малко ликвидния ETH договор за залагане.

Незаложеният ETH токен ще бъде внезапно стават много по-оскъдни, което би трябвало да е попътен вятър за цената. Сега вземете предвид факта, че доставките на Ether също бързо намаляват.

Според данните на Glassnode, скорошният скок на таксите за транзакции в резултат на претоварване на мрежата, свързано с мем монети доведе до скок в скоростта на изгаряне на ETH (по същество мрежата на Ethereum изгаря всички ETH токени, които се използват за плащане на такси за транзакции, съгласно EIP1559 от август 2021 г.) видя скока на процента на дефлация на Ether над 8% по-рано този месец. Дефлация на предлагането трябва да действа като друг основен дългосрочен попътен вятър за цената на ETH.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама