НачалоДруги крипто новиниКрипто връзки в последните американски санкции на Русия

Крипто връзки в последните американски санкции на Русия

-

Крипто връзки се появяват в последните американски санкции на Русия

Броят на американските граждани под руски санкции се увеличава – сред тях са и редица известни имена в крипто индустрията.

Последният отговор на Русия на ескалиращия конфликт на страната със САЩ излезе на 19 май чрез руското външно министерство. Според многобройни доклади това е ход, чиято цел е да попречи на американците да пътуват до Русия.

И това следва неотдавнашна мярка на САЩ чрез Министерството на финансите да се намеси със собствените санкции на страната, за които се твърди, че възнамеряват да „допълнително влошат“ способността на Русия да продължи да води войната в Украйна.

Имена, вариращи от бившия президент Барак Обама до Сет Майерс и Стивън Колбърт, бяха включени в последната контрамярка на Русия. Но се оказва, че последният ход на Русия съдържа и редица местни имена на крипто.
BJ Kang – Binance.US

Бившият агент на ФБР Би Джей Канг е под номер 147 в списъка на забранените в Русия.
Някога виден следовател на ФБР, Канг беше нает през октомври 2022 г. от Binance.US – ход, който създаде вълни в индустрията на криптовалутите по време на спада през четвъртото тримесечие.

Въпреки това Русия идентифицира Канг като настоящ агент на ФБР в последния си списък.

Кан спечели репутация с участието си в големи разследвания за измами с ценни книжа – включително играейки ключова роля в процеса срещу Бърни Мадоф.

Той също така ръководи разследването на Радж Раджаратнам, основател на фирма за хедж фондове, Galleon, който премина през дело за търговия с вътрешна информация, предизвикано от SEC.

Вижте още  Кои биткойн копачи са на върха през 2023 г.?

След 20 години във ФБР, Кан замени характерното си синьо яке за концерт в Binance.US.
По това време Канг беше натоварен от Binance.US да комуникира с правоприлагащи органи, регулаторни органи и допълнителни контрагенти, с които юридическото лице, установено в САЩ, работеше.

Обосновката на Русия за санкционирането на Kang не беше ясна и представител на Binance.US не върна веднага искане за коментар.

Gurbir Grewal – директор по правоприлагането на SEC

Гревал, който изпълняваше длъжността директор на SEC на отдела за правоприлагане на регулатора от юли 2021 г., се е опитвал да изправи руски граждани на съд и преди.

И той изследва редица инициативи за цифрови активи.

SEC обвини петима руснаци през декември 2021 г. за хакване на компютърни системи с цел кражба на корпоративни отчети за печалбите, преди те да бъдат публикувани, в опит да се спечели от тях.

В изявление горе-долу по същото време Grewal каза, че с последното действие на SEC регулаторът е използвал „мощните си аналитични инструменти“ и в процеса „разкрива изключително сложна и измамна схема за кражба и монетизиране на непублична корпоративна информация“.

Владислав Клюшин беше единственият арестуван от четиримата съзаговорници и беше осъден през февруари от федерално жури в Бостън. Той е заплашен от до 30 години затвор, съобщи CNN.

В реч от септември 2022 г., обсъждаща философията на правоприлагането, Гревал нарече крипто „дигиталния слон в стаята“.

„Често изглежда, че критиците са разстроени, защото не даваме пропуск на крипто от прилагането на добре установени разпоредби и прецеденти“, каза Гревал.

„Не можем просто да изоставим полето, когато се сблъскаме с потенциално нови проблеми.“

Grewal е участвал в принудителни действия на SEC срещу мрежата Tron (TRX) и крипто борсата Beaxy.

Вижте още  Coinbase: AI и Crypto представлява голяма възможност

Летиция Джеймс – главен прокурор на Ню Йорк

Летиция Джеймс пое множество компании от крипто индустрията по време на мандата си на главен прокурор – дори ако близостта й до Русия е малко мътна.
Главният прокурор беше класиран на 110-то място в последния списък на санкционираните в страната.

Джеймс пое поста през януари 2019 г. Оттогава тя започна разследвания на множество крипто борси и потърси редица високопоставени обвинения в процеса.

Офисът на Джеймс наскоро проучва базираното в Ню Йорк подразделение на Coin Cafe, като излезе с 4,3 милиона долара, след като Coin Cafe призна, че е събрало измамни такси от своите потребители.

През март Джеймс предизвика дебат между регулаторите, след като стана първата, която нарече етер ценна книга по време на делото си срещу KuCoin.

Джаред Бърнстейн – председател на Съвета на икономическите съветници

Джаред Бърнстейн се изкачи до ролята си на председател на CEA през февруари 2023 г.

Той беше класиран на 32-ро място в списъка на Русия.

Бърнстейн отдавна възхвалява потенциала на блокчейн технологията, но също така изтъква редица възприемани рискове от криптовалутите в процеса.
„Финансовите иновации в дигиталните активи предлагат голям потенциал… но също така и големи рискове“, каза Бърнстейн в Squawk Box на CNBC в изява, фокусирана върху изпълнителната заповед на президента Джо Байдън от 9 март относно цифровите активи.

Бърнстейн добави:

„Липсата на адекватни предпазни огради, защити, предпазни мерки, неконтролираните финансови иновации могат да въведат дълбок и системен риск.“

CEA на Bernstein стои и зад предложения данък върху енергията за копаене на цифрови активи (DAME), който ще наложи 30% данък върху електроенергията, използвана от крипто копачите.

Вижте още  Bitget обявява листване на Pyth Network (PYTH)

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама