НачалоДруги крипто новиниСАЩ рискуват да отстъпят криптовалута

САЩ рискуват да отстъпят криптовалута

-

САЩ рискуват да отстъпят криптовалута на ОАЕ, Южна Корея, Австралия и Швейцария

САЩ са изложени на риск да загубят водеща позиция в глобалната крипто екосистема от страни, включително Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария, пише анализаторът на Ark Invest Ясин Елманджра в бележка в понеделник.

В анализа Елманджра посочи значителен спад в крипто ликвидността в страната.
„Веднъж населена от добре установени и надеждни институции, крипто екосистемата в САЩ сега е изправена пред празнота, която вероятно ще задържи интереса сред други институционални инвеститори“, каза той, посочвайки търговските фирми Jane Street и Jump Trading, които са намалили участие на вътрешния пазар на САЩ.

Позовавайки се на данни от CoinMetrics, Elmandjra отбеляза, че обемът на търговия с биткойн в страната е спаднал със 75% от 20 милиарда долара на ден през март до едва около 4 милиарда долара миналата седмица. Той каза, че цената на биткойн е била с $600 по-висока на Binance.US, отколкото на други борси миналата седмица, което показва по-слабо откриване на цената в Америка.

„В САЩ регулаторната несигурност изглежда обезсърчава както съществуващите фирми, така и новите участници в крипто пространството“, пише той.

Изпълнителният екип на крипто борсата Coinbase, който беше критичен към американските регулатори, посети ОАЕ по-рано този месец и каза, че няма съмнение, че страната има „потенциала да бъде стратегически център“ за компанията.

Обратно в САЩ, Coinbase организира агресивна лобистка кампания, създавайки консултативен съвет с бивши законодатели на САЩ и пускайки телевизионни реклами в столицата на нацията.

ОАЕ също привличат вниманието на миньорите, като Marathon Digital каза по-рано през месеца, че Абу Даби ще бъде домакин на първите мащабни операции за добив на биткойни в Близкия изток.

Вижте още  Лидер на Shiba Inu разпалва спекулациите относно AI

Изпълнителният директор на компанията Фред Тийл каза пред The Block миналата седмица, че предложен данък върху миньорите, поискан от президента Джо Байдън, ще накара фирмите да започнат да търсят извън страната.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама