НачалоРегулации в крипто индустриятаДържавите признават глобалната нужда от регулиране на крипто престъпленията

Държавите признават глобалната нужда от регулиране на крипто престъпленията

-

IRS разполага агенти, тъй като държавите признават глобалната нужда от регулиране на крипто престъпленията

Службата за вътрешни приходи засилва предполагаемата си борба с международната киберпрестъпност – ход, който се разшири и до надзора на данъчната служба на САЩ върху криптовалутите.

Ходът на IRS дойде чрез пилотен проект, създаден от агенцията, за да засили надзора си върху „данъчни и финансови престъпления, които използват криптовалута, децентрализирано финансиране, плащания peer-to-peer и услуги за смесване“. Инициативата включва американската агенция да изпрати множество аташета в различни страни за разследващи цели.

Програмата стартира официално през юни, като аташетата на IRS са готови да бъдат разположени в Германия, Колумбия, Австралия и Сингапур.
Позициите обаче не са постоянни – аташетата ще приключат през септември.

„Това лято четирима от нашите най-квалифицирани специални агенти ще се разположат на стратегически места на четири континента, за да гарантираме, че можем да продължим да изграждаме взаимоотношения и да се борим ефективно с киберпрестъпността в глобален мащаб“, каза в изявление шефът на IRS-CI Джим Лий.

Освен данъчните престъпления, агентите ще се съсредоточат върху криптовалута, плащания от типа peer-to-peer и финансови престъпления за смесване на услуги.
Ще бъдат разположени четирима агенти, според изявлението:

Стейси Перес, която е специалист по пране на пари;

Питър Дикерман от програмата за дигитална криминалистика на IRS; Дейвид Стрейджър, натоварен със случаи на укриване на данъци върху криптовалута;

и Куонг Ли, който има опит с измами с крипто обмен.

На територията на САЩ IRS предупреди, че предстоят крипто репресии, когато става въпрос за цифрови активи и предполагаеми мерки за избягване на данъци. Редица от случаите, с които IRS е свързана, не са били оповестени публично, откакто Лий подчерта репресиите през ноември 2022 г.

Вижте още  Забраняват копаене на крипто в Русия?

Миналата година Лий каза, че отделът за криминални разследвания е иззел около 7 милиарда долара в крипто.

Дебатът между брокерите и дилърите на Crypto може да е към своя край
Очаква се IRS да актуализира данъчните разпоредби съгласно раздели 6045 и 6045A — и двата обхващат отчитането на информация за цифрови активи от брокери.

Това не е първият път, когато IRS работи, за да помогне на страните в чужбина да наблюдават или да се справят с крипто престъпленията. По-рано този месец IRS помогна да се обучат украинските правоприлагащи органи за проследяване и проследяване на руски крипто ходове.

Ходът е в партньорство с Chainalysis и двете ще предоставят дарени инструменти за анализ на блокчейн на украинското правителство — IRS-CI дари 15 лиценза за Chainalysis Reactor, докато 20 следователи в Украйна получиха задълбочено обучение за проследяване на крипто и блокчейн.

Докато страните по света се стремят да предприемат строги мерки срещу регулациите и законите, свързани с криптовалутите, политици и висши регулатори – включително

Международният валутен фонд – призоваха страните да се обединят, за да регулират крипто.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама