НачалоКриминални крипто новиниФБР сигнализира за измамни крипто реклами за работа

ФБР сигнализира за измамни крипто реклами за работа

-

Днес в CryptoNews: ФБР сигнализира за измамни крипто реклами за работа, Binance е отхвърлен от съдебно дело, свързано с Tinder, Хонконг позволява на лицензирани платформи да обслужват инвеститори на дребно

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) издаде предупреждение за измамни обяви за крипто работа, публикувани в социалните медии и сайтове за работа, предимно в Азия.

„ФБР предупреждава гражданите на САЩ и лицата, които пътуват или живеят в чужбина, за риска от фалшиви обяви за работа, свързани с трафик на работна сила в базирани в Югоизточна Азия измами, където жертвите са държани против волята си, сплашвани и принуждавани да извършват международни схеми за измами с инвестиции в криптовалута ”, се казва в предупреждението.

Exchange newsBinance е отхвърлен от съдебно дело, свързано с предполагаема онлайн крипто измама с „клане на прасета“, извършена в Tinder. На 22 май окръжен съдия в САЩ постанови, че няма доказателства, че Binance Holdings Ltd. е съдействала за кражбата, направена от  сметката на жена от Тексас, за която се твърди, че е била измамена с 8 милиона долара от мъж, когото е срещнала в популярния сайт за запознанства.

Bitget обяви своя регистрация като доставчик на услуги за виртуални активи (VASP) в Полша. „Този важен етап представлява необходима стъпка за Bitget в разширяването на присъствието си в региона на Европейския съюз (ЕС),“ се казва в прессъобщение.

Екипът за съответствие на платформата е нараснал с над 50% през последните 12 месеца, добави борсата. Bitget публикува своя тримесечен отчет за прозрачност за първото тримесечие на 2023 г., отчитайки, че: уебсайтът и мобилният трафик са се увеличили с 35% QoQ до 33,1 милиона гледания; общият обем на спот и фючърсните пазари на Bitget достигна съответно $59 милиарда и $658 милиарда, с 8% QoQ ръст за спот търговията и 27% QoQ ръст за фючърсната търговия; и цената на BGB токена достигна рекордно високо ниво и записа 120% печалба, придружена от 146% скок на притежателите на BGB.

Вижте още  VAIOT пуска zk-SNARKs за своя AI Legal Assistant

OKX кандидатства за лиценз за доставчик на услуги за цифрови активи във Франция съгласно „строгите изисквания, определени от Autorité des Marchés Financiers (AMF) и Authorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR)“, се казва в прессъобщението. Съобщава се също така, че планира да наеме около 100 служители на пълен работен ден там през следващите три години.

Главният изпълнителен директор на Wallet newsLedger Паскал Готие твърди, че правителствата призовават за достъп до потребителски средства на устройство, което е абонирано за новата услуга Recover (както бившият главен изпълнителен директор Éric Larchevêque предложи) е малко вероятно да се случи. Въпреки това той каза на подкаста What Bitcoin Did, че „единственото притеснение наистина е, ако бъдем призовани от правителството да кажем, сега конкретно този потребител, бихме искали да извлечете трите фрагмента и т.н.“

Това все още е малко вероятно да се случи, твърди той. Регулационни новини Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) в Хонг Конг обяви, че скоро ще позволи на лицензирани платформи да обслужват инвеститори на дребно.

„Операторите на платформи за търговия с виртуални активи, които са готови да спазват стандартите на SFC, са добре дошли да кандидатстват за лиценз. Тези, които не планират да го направят, трябва да пристъпят към организирано затваряне на бизнеса си в Хонконг“, се казва в съобщението. SFC добави, че ще приложи „редица от стабилни мерки“, за да гарантира защитата на инвеститорите на дребно.

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) отвори препоръките си за политики за пазарите на крипто и цифрови активи за обществен коментар. Отговорите за консултация могат да бъдат изпратени до 31 юли.

Вижте още  Много биткойни са откраднати с фалшиво приложение Ledger Live

Препоръките обхващат редица въпроси, свързани с крипто, включително защита на клиентските активи, пазарна злоупотреба, конфликт на интереси, разкриване на информация и потенциални рискове.

Хайдн Джоунс, глобален ръководител на блокчейн и крипто решения в Kroll, коментира, че „препоръките, публикувани днес от IOSCO, са важен тласък за юрисдикциите по света да продължат с регулирането на крипто активите. Вече знаем, че криптовалутите могат да бъдат силно регулирани.

Голяма част от данните, свързани с много водещи криптовалути, са в публично достъпни цифрови регистри, което означава, че FCA или всеки друг регулатор по света трябва да може да проверява съответствието на регулаторните изисквания на транзакциите или притежанията по всяко време. Въвеждането на рамки за това е жизненоважна стъпка за защита срещу престъпна дейност, но и за да позволи на всеки да се възползва от основната технология, на която криптовалутите разчитат.“

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама