НачалоРегулации в крипто индустриятаУстановител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите

Установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите

-

Глобалният установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите след сътресенията през последната година

Международната организация на комисиите по ценни книжа призова за повече последователност и защита за инвеститорите на дребно след сътресенията през изминалата година в своите новоизготвени препоръки за криптовалута.

IOSCO, която има членове, които регулират повече от 95 процента от световните пазари на ценни книжа, публикува във вторник 18 политически препоръки за това как трябва да се регулира крипто.

„Силната подкрепа на борда на IOSCO ще гарантира навременното изпълнение на препоръките от всички членове на IOSCO за ограничаване на риска от регулаторен арбитраж“, каза в изявление Жан-Пол Серве, председател на IOSCO.

„Засиленото сътрудничество между нашите членове, като същевременно контролира тези пазари чрез глобална рамка, ще допринесе за по-добра защита на инвеститорите и за надеждно възпиране на несъответстващи участници.“

Регулаторите по целия свят трябва да изискват доставчици на услуги за крипто активи – които търгуват, попечителстват, дават назаем или залагат крипто наред с други дейности — да има добро управление и трябва да разкрива търговски конфликти, каза IOSCO.

Регулаторите трябва също да предприемат действия за прилагане, обхващащи търговия с вътрешна информация, манипулиране на пазара, наред с други, каза организацията.

„Пазарите на криптоактиви трябва да бъдат регулирани по начин, който е в съответствие с целта за предотвратяване на същите (както и всякакви идиосинкратични) видове измамни и манипулативни практики, които съществуват на традиционните финансови пазари“, каза IOSCO.

Избягването на друг FTX, който се срина през ноември и обяви фалит, беше споменато в препоръките.

„Предполагаемите проблеми във FTX подчертават необходимостта CASP [доставчиците на услуги за крипто активи] да спазват съществуващите приложими разпоредби или да бъдат подложени на нови рамки, както е уместно, и важността на препоръките“, каза IOSCO.

Вижте още  CZ споделя тайната зад силния екипен дух на Binance

IOSCO също каза, че изискванията за познаване на клиента също са важни предвид обвиненията срещу крипто борсата Bitzalto за неприлагане на KYC предпазни мерки. IOSCO заяви, че планира да ги финализира до края на годината и коментарите по препоръките се очакват до 31 юли.

Членовете на IOSCO включват председателя на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер и председателя на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бенам. Швейцария, Мексико, Япония, Членове са още Италия, Китай, Дубай и др.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама