НачалоНовини за крипто борсиБанки и законодатели с критики на правилата за попечителство

Банки и законодатели с критики на правилата за попечителство

-

Банки и законодатели отправят към Circle, Coinbase, a16z критики на правилата за попечителство

Традиционните финансови играчи се присъединиха към законодателите, за да осъдят предложените промени в правилата за попечителството на финансови активи, които биха разширили тези стандарти към крипто индустрията.

Това не е просто обичайната група от крипто компании, които се оплакват от предложеното основно преразглеждане на правилата за попечителство от SEC. Републиканските законодатели и традиционните финансови компании също не са доволни и това може да изпрати регулаторите обратно към чертожната дъска.

Промените в правилата, които напреднаха с двупартийна подкрепа в комисията и все още са в началото на процеса на създаване на правила, породиха опасения, че ще ограничат допълнително броя на банките, желаещи да правят бизнес с индустрията, а платформи за търговия като Coinbase се страхуват от сегашните си средства на защитата на активи в обединените портфейли може да бъде обърната.

Републиканците в Конгреса, водени от председателя на комисията по финансови услуги на Камарата на представителите Патрик Макхенри, предположиха, че новият език на правилата може допълнително да ограничи вселената от банки, желаещи или способни да работят с компании за цифрови активи, опасение в индустрията след насоките на регулатора през януари, които предупреждават за излагане на крипто клиенти и активи.

„Последните съвместни изявления на федералните банкови регулатори обезсърчиха федерално лицензираните банки да държат цифрови активи или дори да държат депозитите на фирми за цифрови активи. В резултат на това много компании за дигитални активи са избрали да пазят активите си в държавни банки и тръстове“, се казва в писмо за коментар от Макхенри, както и от всеки председател на подкомисия в неговата комисия. „По този начин въпросът в предложението относно това дали квалифицираните попечители трябва да бъдат ограничени до федерално лицензирани субекти е много тревожен, особено що се отнася до цифровите активи.“

Вижте още  BitGo посочва интеграцията на Coinbase като пречка за Bitcoin ETF

Определението за квалифициран попечител

Въпросът е промяна на правилата, която би променила какво означава да бъдеш „квалифициран попечител“ и по този начин би лишила някои банки и спестовни асоциации от това определение с един удар на писалка. Широка коалиция от асоциации на банковата и финансовата индустрия, която включва Американската асоциация на банкерите и Асоциацията на индустрията за ценни книжа и финансовите пазари, наред с други, заяви, че предложението „може да има съществено въздействие върху техния бизнес“.

Бизнес групите, подписващи писмото, включват гиганти в индустрията като Fidelity Investments, Franklin Templeton, Goldman Sachs, Blackstone, Bridgewater Associates, Elliot Investment Management, Bain Capital и Bank of America сред стотиците до хиляди финансови компании, които са членове на групите това породи опасения. Независимите общностни банкери на Америка, които представляват по-малки банки, но са една от най-влиятелните търговски групи във Вашингтон, също подписаха едно от писмата на бизнес асоциацията, изразяващи загриженост.

Търговски асоциации, представляващи общностни банкери, хедж фондове, инвестиционни посредници-дилъри, частен капитал и големи банки, поискаха 60-дневно удължаване на периода за коментари за предложеното правило, за да се направи повече анализ на неговите ефекти, предвидени или не.

Stablecoiners търсят разяснение

Издателят на стейбълкойни Circle изрази подобни опасения относно въздействието върху държавни банки и тръстове, твърдейки, че SEC може да се справи с тях, като просто посочи изрично, че тези компании, като играчите в крипто индустрията Paxos и Custodia Bank, се квалифицират като попечители съгласно предложените нови промени.
„SEC трябва да финализира правилото, както е предложено, и изрично да потвърди, че държавните банкови организации могат да продължат да служат като квалифицирани попечители“, се казва в писмото на Circle до пазарния регулатор.

Вижте още  Конгресменът Максин Уотърс въвежда законопроекта за стейбълкойн

Paxos, лицензиран в Ню Йорк тръст, който предоставя попечителски услуги на крипто фирми, също искаше SEC да изясни, че финансовите институции, регулирани на държавно ниво, могат да продължат да предоставят попечителски услуги на компании за цифрови активи. SEC може да направи това, като определи минимален стандарт, който трябва да отговарят на лицензираните от държавата компании, твърди Паксос.
Подходът на тези две компании контрастира с по-силната опозиция от страна на фирмата за рисков капитал Andreesen Horowitz и компания, в която инвестира, американският гигант за крипто търговия Coinbase.

Circle също повтори критиката на републиканците в Конгреса относно потенциалните непредвидени последици с насоки към федералните банки срещу излагане на цифрови активи и повдигна знамена за това как предложените промени в правилата могат да взаимодействат с интелигентните договори.

Но компанията заяви, че подкрепя духа на усилията, който включва и език, специално насочен към ограничаване на рисковете за клиентите в случай на бъдещи фалити на компании за цифрови активи. В обяснението на обосновката си за промените в правилата, председателят на SEC Гари Генслър спомена няколко нашумели крипто провали миналата година, като FTX, Celsius и Voyager, които поставиха клиентите в дълги процеси на фалит, при които е малко вероятно те да възстановят напълно активите, които съхранявани в тези компании.

Но Circle подкрепя „целите на SEC“

Въпреки някои от тези опасения, Circle заяви, че подкрепя целите на SEC за промяна на правилото, въпреки критиките, повдигнати от големия емитент на стабилни монети.
„Circle подкрепя целите на SEC при предлагането на Правилото за защита и предложения, включително разширяване на правилото, за да включи криптоактиви, наред с други клиентски позиции“, каза компанията в писмото си.

Вижте още  Крипто борсата Kraken обявява, че листва XRP!

Той вярва, че Правилото за защита ще защити инвеститорите, ще повиши доверието в индустрията на криптоактивите и ще запази инвестициите в тази технология от поколения в Съединените щати. Тъй като SEC финализира правилото, трябва да обърне внимание на нежеланите ефекти, които биха довели до вреда на инвеститорите, както е описано по-горе.

Отказ от отговорност: Бившият главен изпълнителен директор и мажоритарен акционер на The Block разкри поредица от заеми от бившия основател на FTX и Alameda Сам Банкман-Фрайд.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама