НачалоНовини за крипто борсиАмериканските крипто фирми отплаваха за Бермудските острови

Американските крипто фирми отплаваха за Бермудските острови

-

Американските крипто фирми отплаваха за Бермудските острови сред мрачна и бурна регулаторна среда в САЩ

Регулаторните репресии срещу криптовалутите карат американски фирми като Coinbase да гледат към крипто-приятелските Бермудски острови.

Бермудите са лицензирали компании като Block and Circle, откакто създадоха рамка за цифрови активи през 2018 г.

Тъй като регулаторната среда в САЩ става тъмна и бурна, американските крипто компании гледат на изток към Бермудите и тяхната по-приятелска рамка за цифрови активи.

Едва ли е необичайно крипто фирмите да излизат офшорно и да се възползват от по-ясни закони за цифровите активи. Вече фалиралата FTX е със седалище на борсата си на Бахамите, например. Но след като Coinbase получи паричен лиценз за работа там, може ли Бермудите да се превърнат в новите Бахамски острови?

„Това определено ще бъде гореща точка за бизнеси, които решат да се преместят. И те могат да си пуснат крака във водата като Coinbase“, каза Фил Берг, ръководител на корпоративния отдел в правната кантора Otterbourg.

„Донякъде иронично е, че възхваляваме всички тези подробни регулации, когато цялата концепция на крипто първоначално беше децентрализация и никакви доверени институции“, каза Берг, който ръководи натиска на фирмата си в областта на базираните на блокчейн интелигентни договори и криптоактиви .

„Но поради наказанието, което поехме от страна на регулаторите в САЩ чрез регулиране чрез прилагане и един вид отказ да се направи правило и невъзможността да се приемат закони, това наистина направи една юрисдикция с известна регулаторна яснота привлекателна. ”

Подновеният интерес към крипто рамки извън Съединените щати е реакция на ключовите регулатори в страната, които предприемат репресии срещу крипто фирмите, а конгресът се движи бавно, за да установи нови правила за индустрията. Комисията по ценни книжа и борси се насочи към крипто компании, включително Coinbase, Kraken, Bittrex и Genesis, с принудителни действия, споразумения и разследвания през последните месеци.

Вижте още  Американски сенатор критикува ролята на крипто

„Принудителното изпълнение се загрява“, каза Андрю Гордън, управляващ адвокат на Gordon Law Group. „Но регулаторната яснота не се е увеличила или не се е увеличила.“
Крипто регулирането е „надпревара към върха“, казва премиерът на Бермудските острови

Бермудските острови прекараха последните пет години в изграждане и фина настройка на своята рамка за цифрови активи, откакто приеха Закона за бизнеса с цифрови активи, който установи лицензионен режим за издаване, продажба или обратно изкупуване на цифрови активи, работейки като бизнес доставчик на платежни услуги, използвайки цифрови активи и опериращ като електронен обмен, наред с други начинания.

Оттогава Бермудските острови са предоставили лицензи на крипто компании, включително Block и неговото дъщерно дружество Cash App, заедно с Circle, базираният в Бостън емитент на USDC stablecoin.

„Това, което Coinbase призна, което много други компании признаха, е, че имаме превъзходна регулаторна среда“, каза премиерът на Бермудските острови Е. Дейвид Бърт по време на интервю на конференцията Consensus 2023 в Остин, Тексас. „Това е, както казах, надпревара към върха за регулиране и Бермудските острови доказаха, че сме място, където можете да направите това.“

Премиерът на Бермудите Е. Дейвид Бърт

Самият Бърт е активен в крипто пространството, посещавайки конференции като Satoshi Roundtable в Дубай. Премиерът на Бермудските острови припомни скорошно посещение с политиците на САЩ, включително Министерството на финансите, Комисията по ценните книжа и борсите и членове на Конгреса, за обсъждане на регулаторния режим на Бермудските острови.

„Жалко е това, което се случи в Съединените щати“, каза Бърт. „Не всички в Конгреса не знаят какво се случва. Има някои наистина добри гласове, които се опитват да свършат тези неща. Но както знаете, те страдат от лек FTX махмурлук.“
Бърт не беше на разположение за интервю за тази история.

Новият лиценз на Coinbase за Бермудските острови предизвиква крипто шум

Coinbase, най-голямата крипто борса в САЩ, грабна заглавията миналия месец, когато получи лиценз от Паричния орган на Бермудските острови. Компанията отвори офшорна борса за деривати няколко седмици по-късно. Разширяването е част от инициативата на Coinbase да се превърне в по-глобална компания, като премине „широко и дълбоко“ в юрисдикции по целия свят.

Вижте още  SEC срещу Ripple: Какво предстои след решението на обжалването?

Стъпката към Бермудските острови също идва на фона на задаващата се правна битка между Coinbase и SEC. Комисията наскоро даде официално известие на Coinbase, че е обект на разследване с Известие на Wells, документ, който може да предшества принудително действие. Изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг отговори, като предупреди SEC, че е готов да защити фирмата си в съда.

Изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг и главният правен директор Пол Гревал отговориха на SEC във видео.

В същото време Coinbase премина в офанзива и удари SEC с отделно дело, изисквайки комисията да отговори на искане за специфично за цифровите активи правило, което компанията направи миналата година.

Други компании със сигурност ще наблюдават многостранната съдебна битка на Coinbase срещу SEC – и как се справят нейните усилия на Бермудските острови, каза Гордън. Coinbase не отговори на искане за коментар.

„Coinbase е най-големият играч в САЩ“, каза Гордън. „Виждали сме Kraken, Gemini, те също имаха свои собствени регулаторни проблеми. В зависимост от това как се развива за Coinbase, няма да се изненадам, ако някои от тях последват примера.”

Бахамските острови затягат своите крипто правила след колапса на FTX
Индустриите, които търсят по-благоприятни регулаторни режими извън САЩ, са доста често срещани. Хедж фондовете могат да създадат магазин на Британските Вирджински острови или Каймановите острови, например.

Но посрещането на фирми за цифрови активи не идва без предизвикателства, дори в крипто-приятелски юрисдикции. Размерът на Бермудските острови може да затрудни приемането на голяма част от разрастващата се крипто индустрия, отбеляза Берг.
„Това е страна с около 70 000 граждани“, каза Берг.

„Това е индустрия за няколко трилиона долари. Така че цялата индустрия не може да се премести в тази една юрисдикция.“

Междувременно, приблизително на 900 мили от Бермудите, Бахамските острови станаха почти синоним на крипто индустрията, след като FTX разположи операции там. Ръководителите на крипто борсата, някога оценявана на 32 милиарда долара, натрупаха милиони в бахамски недвижими имоти и привлякоха знаменитости и внимание към своя бизнес в страната.

Вижте още  CBDC са забранени във Флорида

След като FTX се срина – трио от бивши ръководители се признаха за виновни по наказателни обвинения в съд в САЩ и компанията подаде молба за защита от фалит – бахамските финансови регулатори преразглеждат своите закони за цифровите активи.
Комисията по ценните книжа на Бахамските острови наскоро започна консултация относно набор от предложени нови правила, които включват разширяване на определението за бизнес с цифрови активи, изисквания за разкриване на дейности за залагане на крипто и по-строги изисквания за емитентите на стейбълкойни. Сметката може да напредне през второто тримесечие на годината, се казва в изявление на регулатора.

А за компаниите, които искат да обслужват клиенти от САЩ, преместването в нова юрисдикция не е моментално решение на регулаторни проблеми.

„Крипто фирмите, които обмислят офшорни местоположения като Бермудските острови в отговор на засилващото се регулиране, може да гледат на това като на привлекателно краткосрочно решение. Въпреки че офшорното лицензиране има своите бизнес ползи от глобална гледна точка, то не е дългосрочно решение за обслужване на клиенти в САЩ“, каза главният директор по съответствието на Bitstamp USA Томас Хук в изявление за The Block.

„Ако искате да обслужвате американския пазар, тогава трябва да работите с американските регулатори“, добави Хук. Отказ от отговорност: Бившият главен изпълнителен директор и мажоритарен акционер на The Block разкри поредица от заеми от бившия основател на FTX и Alameda Сам Банкман-Фрайд .

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама