НачалоНовини за крипто борсиBybit получава предварително одобрение в Казахстан

Bybit получава предварително одобрение в Казахстан

-

Bybit получава предварително одобрение в Казахстан като доставчик на услуги за крипто попечителство

Борсата за криптовалута Bybit продължава разширяването на операциите си, след като получи „принципно“ одобрение от регулаторите в Казахстан. На 29 май борсата обяви предварителното си одобрение от Казахстанския орган за финансови услуги в Астана (AFSA) да работи като съоръжение за търговия с цифрови активи и доставчик на попечителски услуги в Международния финансов център Астана (AIFC).

Бен Джоу, съосновател и главен изпълнителен директор на Bybit, каза, че вярва в „обещаващия потенциал“ на Общността на независимите държави (ОНД) като регион за растеж в крипто индустрия. Джоу също подчерта ангажимента на Bybit за спазване на местните разпоредби. Това идва, след като Bybit наскоро беше маркиран от регулаторите в Япония за работа без регистрация.

„Нашата основна цел винаги е била да управляваме нашия бизнес в съответствие със съответните правила и разпоредби.“

Съгласно „принципното“ одобрение, дадено на Bybit, компанията подлежи на предварителни условия, които ще доведат до постоянно разрешение за започване на обслужване местни жители, след като процесът на кандидатстване е напълно завършен. Свързани:

Оказва се, че е доста трудно да се застраховат крипто потребители и платформи. През последните няколко месеца Bybit е в процес на разширяване на своите предложения за услуги. На 2 май той обяви, че ще започне да предлага потребители услуги за криптовалута.

През март компанията си сътрудничи с Mastercard, за да предложи нова дебитна карта за плащания в криптовалута. Последният ход за предлагане на услуги в Казахстан идва, когато страната стабилно се развива като регионален център за крипто, копаене и блокчейн.

Вижте още  Австралийската фондова борса обмисля листване на криптовалути

През февруари местните власти обявиха нов мандат, че 75% от приходите от крипто копаене трябва да бъдат продадени чрез крипто борса, за да се справят с укриването на данъци Няколко месеца по-късно Казахстан разкри, че е събрал около 7 милиона долара данъци върху крипто през 2022 г. Казахстан в момента е в пилотна фаза на разработването на дигитална валута на централната банка.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама