НачалоДруги крипто новиниКрипто финансиране: Съсредоточете се върху разработката на Web3

Крипто финансиране: Съсредоточете се върху разработката на Web3

-

Крипто финансиране: Съсредоточете се върху разработката на Web3 за $151 милиона на седмица

Приблизително 12 стартиращи крипто компании събраха над $151 милиона тази седмица, като Web3 игрите заеха централно място.

Openfort спечели $3 милиона в опит да продължи да развива портфейла си като сервизен продукт за Web3 игри. Gumi Cryptos Capital и Maven 11 се обединиха, за да водят началния кръг с участието на Game7, NGC Ventures и Newman Capital.

Основан от братята Джоан и Хауме Алаведра, Openfort се стреми да осигури инфраструктура, която ще може да поддържа крипто транзакции в популярни игри.
„Хитовите игри Web2 като Clash of Clans са свикнали да наблюдават и контролират всички аспекти на своите игрови икономики“, каза Джоан Алаведра, съосновател на Openfort, в изявление.

„Като предлагаме програмируемо управление на играчите, ние осигуряваме мощността, необходима за следващите хитови игри в Web3.“

Openfort планира да използва техника, наречена абстракция на акаунта, която позволява на „интелигентните договори сами да инициират транзакции“, според публикация на уебсайта на Ethereum. Инвеститорите на Openfort смятат, че абстракцията на акаунта ще направи игровото изживяване много по-плавно и опростено за потребителите.

Крипто екипът на Visa също проучва абстракцията на акаунта. По-конкретно, те искат да премахнат таксите за газ и да позволят на потребителите да извършват транзакции с токени ERC-20.

Също така в сектора на игрите, Pomerium, разработчик на Web3 игри, направи инвестиция от 20 милиона долара в ангелски кръг. Лицето, което е ритнало средствата, остава неразкрито.

Worldcoin набира 115 милиона долара

Базираната на блокчейн мрежа за финанси и идентичност, съоснована от създателя на OpenAI Сам Олтман, спечели деветцифрени суми тази седмица, въпреки мечия пазар на крипто финансиране.

Вижте още  Днес в Crypto: САЩ налага санкции, Northern Data очаква загуба

Кръгът от Серия C на стойност 115 милиона долара на Worldcoin беше ръководен от Blockchain Capital. Други инвеститори включват a16z, Bain Capital Crypto и Distributed Global.

Worldcoin, създаден от технологичната компания Tools for Humanity, има планове да въведе структура, подобна на тази на DAO. Три идеи са от решаващо значение за неговата мисия.

World ID е неговият поглед върху цифровата идентичност. Worldcoin — самият токен, базиран на Ethereum — ще бъде валутата, „свободно разпространявана“ сред хората, подобно на универсалния основен доход. И накрая, World App ще бъде крипто портфейлът за екосистемата.

Worldcoin все още е в бета версия, но планира да стартира през първата половина на 2023 г., според уебсайта му.

Други забележителни набирания на средства

Новинарският сайт Semafor, въпреки че не е крипто фирма, набра 19 милиона долара, за да замени средствата, които първоначално получи през юни миналата година от Сам Банкман-Фрайд от FTX. След пристъп на критики Semafor върна приблизително 10 милиона долара, които получи от Bankman-Fried през януари 2023 г., съобщи New York Times.

LabDAO събра $3,6 милиона с помощта на Inflection.xyz и Village Global за децентрализиране на откриването на лекарства.

Sort, платформа за интелигентни договори за разработчици, създаващи Web3 приложения, донесе $3,5 милиона в начален кръг, воден от Lemniscap.
Num Finance, местен емитент на стейбълкойни в страните от Латинска Америка, спечели инвестиция от 1,5 милиона долара в предварителен кръг, воден от фокусиран върху стейбълкойни Reserve.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама