НачалоДруги крипто новиниПреизбирането на администрацията на Байдън не може да убие биткойн

Преизбирането на администрацията на Байдън не може да убие биткойн

-

Преизбирането на администрацията на Байдън не може да убие биткойн, казва Pro-XRP адвокат

Докато коментира статия на Forbes, Джон Е. Дийтън, про-XRP адвокат и ярък застъпник на крипто, твърди, че всяко потенциално преизбиране на администрацията на Байдън на президентските избори в САЩ през 2024 г. не може да убие биткойн (BTC), най-големият и най-известната крипто.

Дийтън написа коментара в Twitter в отговор на изявление, направено от Рон ДеСантис, губернатор на Флорида и кандидат за президент, в което се подчертава, че „настоящият режим очевидно го прави за биткойн“.

„Ако идеологическият съюз между Торес, Кенеди и ДеСантис ни казва нещо, то е, че биткойнът създава странни приятели.“

В статия на Forbes губернаторът ДеСантис подчерта, че администрацията на Байдън вероятно ще убие технологията, ако продължи с настоящите си политики за биткойн.
Дийтън обаче смята, че изявлението на ДеСантис е политическо и има за цел да събере подкрепа и дарения от биткойн общността.

Неговото мнение може да произтича от факта, че нарастващата популярност и стойност на биткойн го превърнаха във влиятелна сила във финансовия и технологичен пейзаж и политиците може да разпознаят ползите от присъединяването си към тази нововъзникваща индустрия.

Освен това Дийтън отбеляза, че разбирането на основната технология на криптовалутите, като биткойн, наистина е от решаващо значение за политиците, които искат да вземат информирани решения и политики по отношение на този нововъзникващ сектор. Това е така, защото без солидно разбиране става предизвикателство да се разработят ефективни разпоредби или да се разбере дългосрочният потенциал и рисковете, свързани с криптовалутите.

Междувременно коментарите на Дийтън идват малко след като той извика SEC и отправи открито предизвикателство към регулатора във връзка с текущия му случай с Ripple.

Вижте още  Get Protocol осигурява финансиране от $4,5 милиона

DeSantis обещава поддръжка за биткойн и крипто

DeSantis подчерта значението на насърчаването на иновациите и технологичния напредък във финансовия сектор, включително криптовалути и блокчейн технология.

Той призна бизнес перспективите, предлагани от дигиталните активи, и заяви целта си да насърчи климат, който ще позволи на биткойн индустрията да просперира.
Той подчерта, че парите притежават значителна власт и всяка иновация, която предизвиква установените властови структури, непременно ще привлече вниманието и ще предизвика политически дискусии.

Според него основната предпоставка на биткойн, която е насочена към предлагане на децентрализирана алтернатива на традиционните валути, директно предизвиква съществуващите политически и икономически системи, което води до различни гледни точки и реакции от страна на политиците.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама