НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCЦената на биткойн може да достигне 45 000 долара

Цената на биткойн може да достигне 45 000 долара

-

Цената на биткойн може да достигне 45 000 долара поради нарастване на цената на златото, казват стратезите на JPMorgan

Стратезите очакват етерът да „се представи малко по-слабо от биткойн в близко бъдеще“.

Текущата цена на златото от близо 2000 долара за унция би означавала цена на биткойн от 45 000 долара, според анализаторите на JPMorgan, тъй като двата актива са склонни да се движат в тандем и се разглеждат като алтернативи от инвеститорите.

„С цената на златото, покачваща се над 2000 долара, стойността на златото, държано за инвестиционни цели извън централните банки, в момента се оценява на около 3 трилиона долара. На свой ред това предполага цена от 45 000 долара за биткойн при предположението, че биткойнът изравнява златото в частните инвеститори „портфейли в рисков капитал или обем коригирани условия“, пишат стратезите на JPMorgan, ръководени от Николаос Панигирцоглу, в бележка в сряда.

JPMorgan счита цената на биткойн от $45 000 за горна граница, което показва ограничен потенциал за актива извън увеличението, предизвикано от удвояването на разходите за добив или производство.

Предстоящото намаляване на биткойн наполовина през април или май 2024 г. ще удвои механично производствените разходи на биткойн до около 40 000 долара, според JPMorgan. „Това е така, защото производствените разходи на биткойн исторически са действали като ефективна долна граница“, казаха стратезите на JPMorgan.

„Наистина, предишните халвинг събития от 2016 г. и 2020 г. бяха придружени от възходяща траектория за цените на биткойн, която се ускори след халвинг събитието.“

Халвингът на биткойни е събитие, което се случва приблизително на всеки четири години, намалявайки наградата за копаене на нови биткойн блокове наполовина, ефективно намалявайки скоростта, с която се създават нови биткойни, за да контролира инфлацията и да поддържа недостига на биткойни във времето. Предстоящото разполовяване на биткойн ще доведе до намаляване на блоковата награда от 6,25 биткойна на 3,125 биткойна.

Вижте още  Днес в крипто:Google Cloud стартира Solana Network Dataset в BigQuery

JPMorgan приема 25% възвръщаемост на биткойн през следващите 12 месеца, тъй като тази времева рамка обхваща събитието за преполовяване, очаквано през 2024 г.
JPMorgan на ETH

Етерът (ETH) може да продължи да се сблъсква с известен натиск за продажба в близко бъдеще след надграждането в Шанхай до средата на годината или така, според JPMorgan. „Следователно очакваме Ethereum да се представя малко по-слабо от биткойн в близко бъдеще“, казаха от банката.

Като цяло JPMorgan запазва предпазливата си позиция по отношение на дигиталните активи, тъй като насрещните ветрове от регулаторните репресии в САЩ, прекъсванията на мрежите за крипто банкиране и продължаващите последици от срива на борсата FTX вероятно ще ограничат всички потенциални печалби.

В момента биткойнът се търгува на около $26 500, а етерът на около $1800, според таблото за управление на данните на The Block.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама