НачалоДруги крипто новиниАмериканските прокурори събират доказателства срещу шефа на FTX

Американските прокурори събират доказателства срещу шефа на FTX

-

Американските прокурори събират доказателства, включително код и милиони имейл страници срещу шефа на FTX

Съобщава се, че прокурорите в Съединените щати, изграждащи дело срещу бившия шеф на FTX, Сам Банкман-Фрайд (SBF), са събрали множество подходящи доказателства, включващи кодови фрагменти, милиони страници с имейли и други цифрови записи, наскоро New York Times докладвани.

Процесът, насрочен за октомври 2023 г., ще тества ефективността на техните усилия и може да изправи Банкман-Фрайд, който е обвинен в 13 криминални обвинения, включително измама по електронен път.

Планина от доказателства

Събраните доказателства включват повече от 6 милиона имейла и подходящи фрагменти от код от различни източници, като телефони, лаптопи и акаунти в Google, свързани с Bankman-Fried, натрупани на 2,5 милиона страници.

Това е най-голямата колекция от доказателства, наблюдавана в случаи на измами с ценни книжа на бели якички, което би представлявало предизвикателство за правния екип на SBF.

Разследването и събирането на доказателства показват важността на този случай за крипто и финансовия сектор.
SBF е обвинен в незаконно присвояване на клиентски средства на стойност милиарди долари, докато управлява FTX.

Той също така е обвинен в измама на инвеститори и нарушаване на финансовите закони, свързани с предизборните дейности, тъй като той беше шестият най-голям дарител на Демократическата партия.

Въпреки това събирането на данни от доказателства е значително предизвикателство както за обвинението, така и за защитата. За да филтрират ефективно доказателствата, прокурорите трябва да сортират всички данни и да подготвят херметичен случай, използвайки разкритите важни подробности.

Освен сортирането на данни, защитният екип трябва да анализира всички доказателства, докато изгражда силен аргумент срещу опозорения бивш главен изпълнителен директор.

Вижте още  TIES CAPITAL GLOBAL разкрива авангардна платформа за търговия с криптовалута

Дневникът на Каролайн Елисън

Освен това друго ключово доказателство за прокурорите е наличието на личен дневник на Каролайн Елисън, бившият главен изпълнителен директор на Alameda Research и бивша приятелка на SBF. Alameda Research беше търговското крило, тясно свързано с FTX.

Бяха споделени много малко подробности за дневника и неговото съдържание, само че има черна корица и евентуално може да съдържа подробности за „личната страна“ на връзката й с Банкман-Фрид.

Подробностите вероятно биха могли да включват нейните сурови размисли за SBF и нейното „лично и професионално негодувание“ към бившия й шеф и романтичен партньор.

Каролайн вече се е признала за виновна по обвинения в измама и сътрудничи на прокурорите по делото им срещу SBF.

Повече доказателства, уличаващи SBF, може да излязат от Sullivan & Cromwell, адвокатската кантора, наблюдаваща FTX след нейния фалит. Фирмата притежава значително количество корпоративни записи, включително имейли, Slack съобщения и регистрационни файлове на транзакции.

Поради тази причина защитният екип на Bankman-Fried изрази опасения относно това, че прокурорите разчитат на фирмата като посредник, потенциално променяйки доказателства или възпрепятствайки разкриването на благоприятни доказателства.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама