НачалоНовини за крипто борсиBinance премахва Monero, Zcash и други монети

Binance премахва Monero, Zcash и други монети

-

Binance премахва Monero, Zcash и други монети за поверителност, тъй като като регулаторният натиск се засилва в Европа

В четири европейски държави Binance ще постави на пауза услугите за търговия за дузина монети за поверителност, включително Monero и Zcash.

Борсата цитира регулаторното съответствие като ключова причина за това развитие, като ЕС прокара MiCA.

Потребителите обмислят ефекта от премахването на монети за поверителност, които набраха популярност през последните години след сурови разпоредби.

Монети за поверителност като Monero и Zcash защитават самоличността на потребителите и транзакциите от регулаторите, но са критикувани за подпомагане на пране на пари и други незаконни дейности.

Binance обяви решението си да делистне дванадесет монети за поверителност във Франция, Испания, Италия и Полша в резултат на новите регулации за криптовалута. Водещата борса за цифрови активи ще спре услугите за търговия за потребители в дузина монети за поверителност от 26 юни.

Засегнатите монети за поверителност включват Monero (XMR), Verge (XVG), MobileCoin (MOB), Firo (FIRO), BEAM, Zcash (ZEC), Horizon (ZEN), Navcoin (NAV), PIVX, Secret (SCRT), Decred (DCR) и тире (DASH).

Съобщението идва, когато властите на Европейския съюз (ЕС) започнаха да прилагат няколко аспекта на рамката за пазари на крипто активи (MiCA). MiCA се противопоставя на монетите за поверителност, освен ако такава компания не може да провери самоличността на своите потребители. Това е доста трудно, тъй като мнозина твърдят, че може да провали целта на монетите за поверителност.

Някои регулатори в рамките на ЕС критикуваха криптовалутите, че действат като катализатор за насърчаване на операциите за пране на пари и други незаконни транзакции в световен мащаб. Binance заяви, че решението му да делистне активите се основава на спазване на регулаторните изисквания, тъй като борсата цели да спазва всички закони на финансовия пазар.

Вижте още  Макс Кийзър отново атакува XRP

„Като част от текущите процеси на Binance за съответствие, ние се свързахме със засегнатите потребители, за да ги уведомим, че вече няма да могат да купуват или търгуват токени за поверителност на нашата платформа“, се казва в изявлението.

Остри реакции следят решението на Binance

Въпреки че лошите участници биха могли да използват монети за поверителност за незаконни транзакции, потребителите твърдят, че пълната забрана е достъпна дори за ЕС. И потребителите на цифрови активи, и ръководителите на индустрията критикуваха този ход, като някои го нарекоха „опит на регулаторите да подкопаят сектора една монета наведнъж“.

Въпреки че изрази разочарованието си, Гай Зискинд, главен изпълнителен директор на Secret, отбеляза, че Secret по същество не е монета за поверителност и не трябва да бъде включена в забраната.

„Тайната не е монета за поверителност. Свързахме се с Binance, за да изясним това. Транзакциите на Secret са публични, а данните в интелигентните договори остават поверителни. Всъщност Secret е много по-подходящ за приложения от типа на GDPR в настройката на блокчейн“, каза той.

Потребителите на Twitter се нахвърлиха срещу развитието, оплаквайки се от огромния натиск върху обмена на цифрови активи от страна на регулаторите.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама