НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБиткойн поддържа средна стойност за 200 седмици

Биткойн поддържа средна стойност за 200 седмици

-

Биткойн поддържа средна стойност за 200 седмици, тъй като „инфлексната точка“ е тук

Биткойн (BTC) запази последните си печалби в края на май, тъй като търговците призоваха за промяна в „мечите“ пазарни настроения.

Търговецът очаква „доста голямо движение“ за цената на BTC. Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView последваха BTC/USD, когато навлезе през уикенда на около $26 700.

Макроикономическите данни за седмицата от Съединените щати завършиха с изненада, тъй като новият индекс на личните потребителски разходи (PCE) показа, че икономиката издържа на по-строгите финансови условия много по-добре от очакваното. След това пазарите започнаха да ценят при повишаване на лихвените проценти през юни от Федералният резерв, който трябва да създаде насрещен вятър за рисковите активи, но не успя да намали отскока на цената на BTC.

Въпреки завръщането на цената обаче, настроението за някои остана твърде предпазливо.

„Търговията на дребно е толкова силно низходяща за биткойн и крипто, че е почти лудост“, твърди Михаел ван де Попе, основател и главен изпълнителен директор на търговската фирма Eight.

„Хората са останали в нагласата за 2022 г.“

Популярният търговец Skew отбеляза силната реакция на биткойн при 200-седмичната пълзяща средна (MA) близо до $26 000, с още ключови предизвикателства за тренд линията, които сега се създават.

„Цената се опитва да си върне 100D MA след хубаво движение нагоре от 200W MA. Цената в момента е фиксирана между 4H EMA и 1D EMA,” анализът на 4-часовата диаграма BTC/USD заяви предишния ден.

Очакваме доста голямо движение скоро, инфлексната точка е тук imo.” BTC/USD 1-дневна графика на свещи на Bitstamp със 100-дневна, 200-седмична MA.

Вижте още  Цената на Solana скочи с 40% до нов връх за 2023 г

Допълнителни прозрения заключиха, че „пяната“ е изчистена от борсите, заедно с над $300 милиона отворени лихви на борсата с най-голям обем, Binance. $BTC Binance Open InterestPrice се движи около предишното разбиване и по-голямата част от OI е изчистена -12K BTC ($320,9 милиона) много по-малко пяна на пазара, което означава, че в каквато и посока да се движи спотът, вероятно няма да избледнее.

Skew не е единственият добре познат глас, призоваващ за ясно изразена промяна в поведението на цената на BTC.

Тази седмица Checkmate, водещ анализатор във веригата в Glassnode, прогнозира: „предстоят големи движения“. Последващ преглед на някои ключови показатели във веригата представи BTC/USD в „точка на вземане на решение“.

Цената на биткойн все още се „консолидира“

Друг търговец и анализатор Rekt Capital заяви, че все още е необходима допълнителна сила, за да се обърне траекторията в полза на биковете. Свързани: $160K при следващото преполовяване?

Моделът отброява до нови биткойн най-високи стойности за всички времена „BTC все още е в средата на червения низходящ канал, просто се консолидира тук с червената зона на съпротива над решаващата, която трябва да бъде победена, ако настроенията решително се променят в краткосрочен план“, той пише, като се позовава на диаграма от 1-дневни времеви рамки. BTC/USD анотирана диаграма.

Диаграмата показва мечи модел на главата и раменете, нещо, което Rekt Capital по-рано предупреди, че може да доведе до по-дългосрочна меча фаза, включително пътуване към $20 000.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама