НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCБиткойн току-що достигна най-високото ниво за две седмици

Биткойн току-що достигна най-високото ниво за две седмици

-

Ключова причина, поради която биткойн току-що достигна най-високото ниво за две седмици

Днес биткойн достигна двуседмичен връх, достигайки $28 452, преди да се понижи леко до текущата си търговска цена от $27 916.

Пазарните наблюдатели отдават този скок на предварителната сделка за тавана на дълга на САЩ, която беше постигната в края на предходната седмица.

След месеци на безизходица сделката е значителна стъпка към предотвратяване на възможна финансова криза в САЩ, при която нацията ще изпадне в неплатежоспособност по дълговете си поради липса на средства.

Споразумението включва разпоредби за спиране на тавана на дълга на федералното правителство от 31,4 трилиона долара до януари 2025 г. и ограничаване на разходите за бюджетите за 2024 и 2025 г. Той също така очертава план за възстановяване на неизползвани средства от пандемията, ускоряване на процеса на издаване на разрешителни за конкретни енергийни проекти и въвежда допълнителни работни изисквания за програми за хранителна помощ, обслужващи по-малко щастливи американци.

Както беше съобщено, известният автор Насим Никълъс Талеб предизвика дебат, като постави под въпрос ролята на биткойн като защита срещу икономическата нестабилност.

Талеб, който е най-известен с книгата си „Черният лебед“, подчерта низходящата траектория на Биткойн по време на неотдавнашните икономически проблеми в САЩ, включително инфлация и риск от финансиране, призовавайки за преразглеждане на възприемания статут на Биткойн като надеждна икономическа защита.

Прозренията на учения допълнително подхраниха продължаващия дебат около ролята на криптовалутата в глобалните финанси.

Вижте още  Кийосаки насърчава инвестициите в биткойн

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама