НачалоNFT крипто новиниКрипто измамник с фалшива история за болен от рак в Twitter

Крипто измамник с фалшива история за болен от рак в Twitter

-

Крипто измамник манипулира фалшива история за болен от рак в Twitter, за да търгува с NFT, ето още!

Общността на Crypto Twitter се обедини в подкрепа на лице, което твърди, че е болен от рак и се опитва да продаде незаменими токени (NFT), за да се бори с болестта.

Крипто общността действа бързо, тъй като туитът придоби значителна популярност и многобройни крипто инфлуенсъри се присъединиха, призовавайки хората да закупят NFT и да покажат своята подкрепа за художника.

Ситуацията обаче се обърна, когато потребителите на Twitter, включително художникът web3 Arcanic, незабавно разкриха, че акаунтът просто препродава произведения на изкуството, създадени от други артисти като Snooow.

На 30 май крипто инфлуенсър на име Андрю Уанг отиде в Twitter, за да разкрие истината зад Pixel Penguins, NFT проекта, създаден от предполагаемия пациент с рак.

В Twitter Уанг сподели подробна тема, разкриваща потенциалната измама. Нишката описва как Hopeexist1, самопровъзгласил се художник на пиксели, твърди, че се бори с рак на очите, докато създава дигитално изкуство за други. По-късно обаче се разбра, че произведенията на изкуството, използвани в проекта, са откраднати.

В допълнение, Arcanic хвърли светлина върху факта, че същият акаунт преди това е използвал подобни измамни тактики, като например невярно твърдение, че съпругата им се бори с рак и че те се борят с финансови затруднения.

Крипто измамник успешно прехвърли 63,5 ETH приходи от измамата

Проектът NFT натрупа приблизително 61,68 етер, което се равнява на 117 000 долара. Крипто изследователят ZachXBT съобщи, че средствата са били прехвърлени в различни портфейли, със спекулации, че може да са били насочени към крипто борсата OKX.

Вижте още  Продажбите на NFT скочиха

BenJammin, член на крипто общността, който първоначално сподели проекта NFT, изрази мислите си относно ситуацията. Той отбеляза:

Ние като общност се събрахме, за да подкрепим някого със сърцераздирателна история. За половин ден се почувства отново добре и истинско.

Друг потребител каза:

Уморен съм от тези глупости, присъединих се към това Web3 пространство заради търсенето на знания, общност и вибрации. Сега това е помийна яма от измамници.
Arcanic също изразиха своята гледна точка, описвайки инцидента като „удар в червата“ за тези, „които се стремят да повлияят положително на пространство, изпълнено с драма и опортюнистични индивиди“.

Arcanic обаче подчерта, че общността на крипто Twitter поддържа и ще остане съпричастна и състрадателна, което предполага, че хората не са намалили способността си да разбират подобни ситуации.

Оттогава измамникът деактивира акаунта си в Twitter и в резултат на това минималната цена на колекцията Pixel Penguins се срина с 86% до 0,004 ETH от пика си от 0,075 ETH на OpenSea. Данните от NFT пазара показват, че Pixel Penguins са записали 6582 продажби с обем от 216 ETH.

Освен това Андрю Уанг изрази съжаление за популяризирането на колекцията, като се извини и заяви, че наистина вярва, че това е легитимен проект.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама