НачалоНовини за криптовалутиНовини за Етериум / ETHОбемът на транзакциите в Ethereum е съперник на Visa

Обемът на транзакциите в Ethereum е съперник на Visa

-

Обемът на транзакциите в Ethereum е съперник на Visa, тъй като транзакциите в блокчейн нарастват

Ethereum може да е много по-млад от традиционните платежни гиганти, като Visa, но показа (за пореден път), че блокчейн за едно десетилетие се превърна в сила, с която трябва да се съобразявате.

Като платежна технология блокчейнът се разрасна толкова, колкото да съперничи на утвърдени играчи. Скорошни данни от Coingraph показват, че Ethereum, например, е обработил $3,01 трилиона транзакции, за разлика от Visa, която е обработила $3,08 трилиона. Това е доказателство за нарастването на широкото приемане на зараждащата се технология, което често се възприема – понякога почти като изключително – като съд за измамници, наркодилъри и киберпрестъпници.

Ethereum е втората по големина мрежа: текущата й пазарна капитализация, според CoinGecko, е 227,8 милиарда долара, в сравнение с 538,96 милиарда долара на Bitcoin на 1-во място и 82,8 милиарда долара на Tether на 3-то място.

По-специално, като втората по големина блокчейн в света, Ethereum захранва множество финансови технологични решения, които се стремят да разрушат глобалния традиционен финансов пазар. Тези решения включват децентрализирано финансиране (DeFI), залагане, кредитиране и бързи заеми, наред с много други.

Той се превърна в богата и многостранна среда, с много място за по-нататъшно развитие – което е друго предимство, което има пред традиционните финансови слоеве.

Миналата година беше съобщено, че Ethereum е обработил 4,5 пъти повече транзакции от Visa през 2021 г.

Освен това в доклад на Джош Старк от Ethereum Foundation се твърди, че Ethereum надмина Visa по обем на търговия през 2021 г. „Ethereum премести приблизително 11,6 трилиона щатски долара. Това е повече от Visa с 10,4 трилиона щатски долара и повече от два пъти повече от биткойн“, се казва в доклада.

Вижте още  Цените на Ethereum се понижават

Разглеждайки най-новите ежедневни транзакции на Ethereum, etherscan показва 968 996 на 28 май, като рекордът за всички времена е 1 932 711 транзакции на 9 декември 2022 г.

Ethereum вече влезе в TradFi

Популярният блокчейн вече е предпочитаната мрежа за много утвърдени играчи, които искат да използват новата технология – и сред тях Visa.

Освен просто писане за икономиката на Ethereum, както беше съобщено в средата на май, Visa използва Goerli testnet на Ethereum, за да изпробва плащания без транзакции с помощта на абстракция на акаунт.

Той използва интелигентен договор, наречен Paymaster, позволяващ на компанията да се възползва от абстракцията на акаунта, за да изпълнява сложни задачи от името на акаунти и да управлява транзакционните разходи.

„Развълнувани сме да видим как Visa внедрява нашия първи интелигентен договор за paymaster в testnet, докато продължаваме да проучваме и експериментираме с абстракцията на акаунта и ERC-4337“, каза по това време Куй Шефийлд, ръководител на крипто във Visa.

ERC-4337 е стандарт на Ethereum, който постига абстракция на акаунта без промяна на консенсусния слой, което позволява на потребителите да групират и автоматизират транзакции в мрежата.

„ERC-4337 предлага интересни бъдещи възможности за подобряване на изживяването на потребителските плащания във веригата чрез портфейл за интелигентни договори със самопопечителство, който от своя страна може да трансформира начина, по който потребителите се ангажират с цифрови валути и цифрови активи“, каза Visa.

Visa за първи път пусна предложение, което ще позволи на потребителите на Ethereum да извършват автоматизирани програмируеми плащания без участието на трета страна през декември миналата година.

Компанията също така повтори ангажимента си към крипто през март тази година, опровергавайки съобщенията, че планира да спре своя крипто тласък поради несигурни пазарни условия.

„Продължаваме да си партнираме с крипто компании, за да подобрим рампите за влизане и изключване на fiat, както и да напредваме в продуктовата ни пътна карта за изграждане на нови продукти, които могат да улеснят плащанията със стабилни монети по сигурен, съвместим и удобен начин“, каза Шефилд.

Той добави, че предишният крипто срив не е променил техния възглед за дигиталните активи и че „сега е времето за изграждане!“

Вижте още  Valkyrie с изменено заявление за спот биткойн ETF до SEC

Към момента на писане (понеделник на обяд UTC) ETH се търгуваше на $1898, което е ръст от 3% за ден и 4,5% за седмица.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама