НачалоНовини за криптовалутиSOL възстановява ценово ниво от $20

SOL възстановява ценово ниво от $20

-

SOL възстановява ценово ниво от $20, тъй като Solana вижда огромен скок на активните потребители

Мрежата Solana беше в разрив този месец, преживявайки значително увеличение на своята потребителска база, което доведе до успешното пробиване на критичното ниво на ценова съпротива от $20 за нейната родна криптовалута SOL.

Въпреки че като цяло е на червено този месец, цената на Solana е във възходяща траектория от миналия четвъртък, като скочи с приблизително 10%. През последните 24 часа десетият по големина крипто актив по пазарна капитализация се е увеличил с около 1,2% и се търгува на $20,72 по време на пресата в понеделник.

Ръстът на SOL може да се дължи на няколко фактора, ключов сред които впечатляващото нарастване на броя на активните потребители в мрежата на Solana. Според данни от Dune Analytics, броят на активните потребители на Solana на 1 май скочи рязко до приблизително 3,5 милиона, отбелязвайки удивителен скок от 146% в сравнение с 1 април. Този скок довежда общия брой уникални активни потребители в мрежата на Solana до общо ниво времеви максимум от 39,75 милиона.

Според експерти скокът в потребителската база на Solana може да се отдаде на високите такси за транзакции в Ethereum и други мрежи, особено тези, включващи NFT, които подтикнаха потребителите да изследват алтернативни мрежи от ниво 1, като значителен брой мигрират към Solana.

В неделя, 28 май, Том Дънливи, бивш анализатор във фирмата за анализ на onchain Messari, подчерта експоненциалния ръст на броя на потребителите на Solana, отбелязвайки, че Solana е претърпяла огромен скок на активните потребители този месец, което затруднява максималистите на Ethereum да игнорират платформата.

Вижте още  dYdX с загуба от $9 000 000 при „опит за манипулиране на пазара“

„Дори ако сте Eth максималисти, е трудно да нямате малко разпределение тук, тъй като потребителите, разработчиците и опциите за обаждане не са включени в цените (т.е. мобилни, неонови, неща, които eth не може да направи (т.е. книга за поръчки, xnfts)“, туитира Dunleavy.

Популярността на Solana също се подхранва от разширяването на мрежата към AI с нов Chat GPT плъгин. Добавката, за която Solana Labs намекна в края на април, в крайна сметка беше интегрирана в мрежата миналата седмица и е насочена към улесняване на потребителя при навлизането в web3 пространството.

Наред с много други употреби, приставката позволява на потребителите да изпълняват различни задачи като закупуване и изброяване на NFT, прехвърляне на токени, проследяване на транзакции и откриване на NFT колекции въз основа на техните минимални цени.

На други места, въпреки експлозията на Solana в мрежовата активност, нейният общ заключен обем (TVL) е спаднал леко от около 280 милиона в началото на април до 270 милиона по време на пресата, според DefiLlama.

Въпреки това, въпреки забавянето на TVL, нарастващата потребителска база на Solana и положителният ценови импулс облекчиха инвеститорите, които все още се борят със загубите след провала на FTX. Понеже потребителите търсят алтернативи на мрежите с висока такса, производителността на Solana и нарастващото приемане могат да помогнат за изваждането на цената на SOL.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама