НачалоКриминални крипто новиниTornado Cash DAO приема предложението

Tornado Cash DAO приема предложението

-

Tornado Cash DAO приема предложението на нападателя да върне контрола

Нападателят, който пое контрола върху системата за управление на Tornado Cash, връща контрола на притежателите на токени.

Тяхното предложение за това вече е прието и ще бъде изпълнено до ден.

Притежателите на токени за управление на Tornado Cash са готови да възобновят контрола върху операциите на протокола след неочаквано предложение от лицето, което го е атакувало.

Предложението за връщане на контрола на първоначалните притежатели на управление беше прието на 26 май с 517 000 символични гласа в подкрепа и нула против. Той ще бъде изпълнен до ден.

Това може да е бърз край на безмилостно поемане на управление, което не е повлияло на протокола — въпреки че можеше да го направи — но е довело до кражба на някои токени за управление.

Според Мартин Лий, журналист за данни в сайта за крипто анализи Nansen, нападателят е откраднал 483 000 TORN токена и е разменил повечето от тях за 485 ETH ($890 000), оставяйки 39 000 TORN ($160 000). След това част от етера беше пренасочен през Tornado Cash, за да се скрие неговият произход.

Нападателят превзе системата за управление на протокола, като успя да приложи злонамерено предложение, което съдържаше код, даващ му 1,2 милиона гласа. След това те използваха тези гласове, за да прокарат по-нататъшни предложения, предавайки си контрола върху предоставените токени за управление.

Tornado Cash е услуга за смесване в блокчейна Ethereum. Той беше санкциониран от Министерството на финансите на САЩ през август 2022 г. поради твърдения, че протоколът е използван за пране на пари. Алексей Перцев, един от разработчиците на протокола, очаква процес в Холандия по обвинения в пране на пари.

Вижте още  Банка подчертава проблема с крипто измамите

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама