НачалоНовини за крипто борсиBinance блокира крипто търговията във Франция, Италия, Полша и Испания

Binance блокира крипто търговията във Франция, Италия, Полша и Испания

-

Binance блокира крипто търговията с монетите за поверителност във Франция, Италия, Полша и Испания

Борсата за криптовалута Binance реши да премахне монетите за поверителност в определени държави. Мярката ще влезе в сила на 26 юни, като изрично засяга Франция, Италия, Полша и Испания. В резултат на това ще бъдат засегнати 12 монети за поверителност, включително Decred, Dash, Zcash, Horizen, PIVX, Navcoin, Secret, Verge, Firo, Beam, Monero и MobileCoin.

Тези монети вече няма да бъдат достъпни за търговия на платформата Binance в споменатите страни. Binance изпрати имейл на своите клиенти във Франция, Испания, Италия и Полша, като ги уведоми за решението на борсата да премахне монетите за поверителност от пазара.

Представител на Binance заяви:

Въпреки че се стремим да поддържаме възможно най-много качествени проекти, от нас се изисква да спазваме местните закони и разпоредби относно търговията с монети за поверителност, за да гарантираме, че можем да продължим да обслужваме възможно най-много потребители.

Известните монети за поверителност наскоро станаха свидетели на спад от 3,2% в стойността си в сравнение с щатския долар. Колективната пазарна капитализация на всички съществуващи монети за поверителност възлиза на приблизително 5,73 милиарда долара. Monero (XMR) държи челната позиция сред тези монети.

ЕС се противопоставя на фокусирани върху поверителността криптовалути и инструменти

Европейският съюз предприема мерки за справяне с проблема с рисковете от пране на пари, свързани с анонимни транзакции с криптовалута. В отговор на тези опасения ЕС обмисля прилагането на нови разпоредби, които биха могли да забранят монетите за поверителност.

Днес Европейският банков орган (EBA) публикува проект на насоки, съветващи крипто компаниите да останат бдителни за клиентите, участващи в транзакции, включващи монети за поверителност. Целта е да се помогне на тези компании при идентифицирането на потенциални случаи на дейности по пране на пари.

Вижте още  На Kraken е наредено да предаде информация за клиентите

Глобалната позиция относно ориентираните към поверителността криптовалути и други инструменти, предназначени да подобрят поверителността на крипто, е белязана от значителна съпротива от правителствата по целия свят. Притесненията относно потенциалните дейности за пране на пари и финансирането на тероризма са ключови фактори, движещи това противопоставяне.

Например през септември 2022 г. голяма борса за криптовалута, Huobi, спря да поддържа седем монети за поверителност, включително Monero.

Нарастващият регулаторен натиск предизвика този ход. По подобен начин властите в Съединените щати преди това наложиха санкции върху използването на миксер за криптовалути, Tornado Cash, поради опасения относно предполагаемия му капацитет да позволява на престъпниците да перат средства.

Борсите за криптовалута в Южна Корея и други азиатски страни също премахнаха най-добрите монети за поверителност поради регулаторни опасения. Тази тенденция се появи в Япония през 2018 г. и се разпространи в целия регион през 2019 г.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама