НачалоDEFI крипто новиниMakerDAO е най-скъпият DeFi протокол за изпълнение

MakerDAO е най-скъпият DeFi протокол за изпълнение

-

MakerDAO е най-скъпият DeFi протокол за изпълнение, необходими милиони

MakerDAO, децентрализиран паричен пазар на Ethereum за потребителите да заемат и заемат активи, включително ETH, харчи $27,66 милиона годишно, за да поддържа протокола работещ, показват данни на DeFiLlama от 31 май.

Тази парична сума се използва за покриване на разходи като грижа за 97 лица, отговорни за поддържането на протокола за заемане и заемане и гарантиране, че кодът работи безпроблемно и без проблеми.

MakerDAO има големи разходи

Към 31 май MakerDAO е похарчил малко над $10,6 милиона в DAI, за да покрие нарастващите разходи само през 2023 г. DAI е алгоритмичният стейбълкойн, сечен и управляван от MakerDAO, проследяващ стойността на USD.

Различава се от други популярни стабилни монети, обвързани с фиат, като USDT или BUSD, изсечени от централизиран субект, който изисква всеки токен в обращение да бъде обезпечен с еднакво количество фиат валута, предимно USD.

Досега са изразходвани 10,6 милиона долара за DAI. От тази сума 2 048 873 DAI бяха разпределени за инженеринг на протоколи, а 15% от общите разходи бяха използвани за мащабиране на устойчива екосистема.

385 875 DAI са използвани за стратегически финанси, 537 448 DAI за растеж и 811 704 DAI за Oracles. Други 903 459 DAI са отишли за разработване и подобряване на потребителския интерфейс.

Служителите получават възнаграждения и други облаги от средствата, отпуснати на звеното за протоколен инженеринг. Текущият месечен бюджет е 624 165 DAI и се прогнозира да спадне до 475 089,13 DAI.

По-конкретно, MakerDAO е одобрил 396 895,13 DAI месечно за компенсации и обезщетения на служителите. Само 2072 DAI са погълнати от пътуване и други развлечения.

Вижте още  Джо Байдън обеща да премахне вратичките за крипто

Въпреки това, освен разходите за заплати на служителите и допълнителни придобивки, DAO одобри 75 250 DAI като плащане за професионални услуги.

Отделът за инженеринг на протоколи не работи с външен одитор. За прозрачност те трябва да подават отчет за разходите за общността на MakerDAO за оценка и одобрение ежемесечно.

В „Разработка и потребителски интерфейс“ разходите за софтуер са се увеличили значително, надхвърляйки прогнозираната сума. През последния месец MakerDAO похарчи 8 635,78 DAI, за да поддържа сървърите си в работа на Amazon Web Services, надхвърляйки бюджета с 2 976,68 DAI.

LidoDAO изисква $16,81 милиона всяка година

Средствата, използвани за поддържане на работата на MakerDAO, са с приблизително $10 милиона повече от необходимото за поддържане на Aave и Lido. Данните показват, че Aave и Lido се нуждаят от 19,2 милиона долара и 16,81 милиона долара за работа.

Разликата може да се дължи на броя на служителите, тъй като MakerDAO има 97 признати служители, докато Lido има 83. Броят на служителите на Aave остава частен.

Все пак Lido, протокол за ликвидност на залагане, е най-големият DeFi протокол по обща заключена стойност (TVL). Към 31 май LidoDAO имаше TVL от $13,13 милиарда, два пъти повече от MakerDAO, и почти утрои TVL на Aave, който възлизаше на $5,33 милиарда.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама