НачалоDEFI крипто новиниTribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара

Tribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара

-

Tribe Capital стартира криптофонд за 100 милиона долара, насочен към проекти на ниво 1, 2 и DeFi – бичият пазар се връща?

Фирмата за рисков капитал, Tribe Capital, стартира нов крипто фонд за набиране на 100 милиона долара. Племето планира да насочи средствата към екосистеми на ранен етап от ниво 1 и 2 и проекти за DeFi.

Базираната в Сан Франциско компания с управлявани активи на стойност 1,6 милиарда долара ще инвестира 500 000-3 милиона долара в тези проекти, за да включи активи от реалния свят във веригата. Това развитие идва на фона на драстичен спад в стойността на инвестициите в рисков капитал в крипто и блокчейн екосистемата.

Tribe ще подкрепи проекти за финансиране, които ще стимулират масовото приемане на криптовалута Tribe Capital преди това подкрепи фирми за криптовалута като FTX, Kraken и Bitfinex през 2021 г. по време на бичия пазар.

През май 2021 г. Kraken добави съоснователя и партньор на Tribe, Арджун Сети, към своя борд. По това време Kraken гледаше над 20 милиарда долара финансиране, а Tribe, изразходвайки 120 милиона долара в първичен и вторичен капитал, стана вторият по големина инвеститор.

Tribe Captial беше инвестирал във FTX преди колапса на борсата. А през април 2023 г. обмисляше да ръководи набирането на средства от 250 милиона долара за съживяване на крипто борсата. В най-новата разработка Tribe Captial иска да помогне за насърчаване на растежа на DeFi проекти и протоколи, които биха могли да осигурят сигурност, мащабируемост, ликвидност и оперативна съвместимост между веригата.

Тази инициатива ще повиши доверието на потребителите в криптовалутите, като по този начин ще стимулира масовото възприемане. Настоящият фонд, наречен „Фонд за цифрово бъдеще I“, следва предишното набиране на средства за крипто на фирмата през октомври 2021 г., когато събра 75 милиона долара. Непритеснен от намаляването на VC финансирането Това развитие идва на фона на намаляващото VC финансиране в крипто поради продължителния мечи пазар. Според докладите, VC финансирането е спаднало с 91% през януари 2022 г.

Вижте още  Solana - Стратегията на Jupiter за разпределение на Airdrop

Инвестициите за рисков капитал в частни крипто стартиращи фирми за януари бяха 548 милиона долара, което е огромен спад от 6 милиарда долара, регистрирани през януари 2022 г. Броят на сделките, главно за по-малки фирми на ранен етап, е намалял от 166 на 62, според анализа на CoinDesk.

Тазгодишният спад на инвестициите в крипто VC може да се дължи на ефекта от миналогодишната крипто зима. Според доклада на Blockdata е имало 34% спад в стойността на финансирането на рисков капитал от Q3 на 2022 г. Q4 на 2022 г. регистрира драстичен спад в сравнение с Q1 и Q2. Стойността на финансирането на Q4 е спаднала с 67% спрямо Q1 и 53% спрямо Q2 на 2022 г.

Сривът на FTX и глобалните макроикономически условия на капиталовите пазари поради нарастващите лихвени проценти ескалираха проблема. Въпреки низходящата ситуация и намаляващия интерес към VC, Tribe Capital изглежда невъзмутим. За отбелязване е, че заключеното инвестиционно портфолио на несъществуващата борса FTX не спря Tribe Captial да се стреми да инвестира в крипто.

Вместо това обмисля да ръководи друго набиране на средства от 250 милиона долара за съживяване на фалиралата крипто борса. Последните планове за финансиране потвърждават възходящите настроения и решимостта на Tribe да подкрепи крипто развитието.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама