НачалоНовини за криптовалутиНовини за Биткойн / BTCBTC набира скорост, преди дългоочакваното публикуване на заплати в САЩ

BTC набира скорост, преди дългоочакваното публикуване на заплати в САЩ

-

Прогноза за цените на биткойн: BTC набира скорост, преди дългоочакваното публикуване на заплати в САЩ за неселскостопански дейности

Цената на биткойн (BTC) показва признаци на набиране на скорост с наближаването на дългоочакваното публикуване на данните за заплатите в неселскостопански сектор в САЩ. Инвеститорите и търговците следят внимателно този икономически показател, който се очаква да повлияе значително на пазара.

Скорошният скок в цената на биткойн предполага растящ оптимизъм сред участниците на пазара, които очакват положителни резултати от предстоящото издание. В тази прогноза за цените на биткойн ще се задълбочим в текущото състояние на цената на биткойн и ще проучим факторите, допринасящи за нейния импулс нагоре, подчертавайки потенциални последици от данните за заплати в неселскостопански сектор в САЩ върху пазара на криптовалута.

NFP на САЩ напред – Потенциално въздействие върху биткойн.

Предстоящото издание на доклада за заплатите за неселско стопанство за май привлече вниманието на пазара на криптовалута. Бюрото по трудова статистика прогнозира по-малко добавени работни места в сравнение с предходния месец, което може да има последици за щатския долар и от своя страна за биткойн. Ако действителният брой надхвърли прогнозата, това може да повлияе положително на щатския долар, което води до натиск надолу върху стойността на биткойн поради неговата непряка връзка.

Пазарът също така с нетърпение очаква публикуването на нивото на безработица и средната часова ставка за май, тъй като тези фактори допълнително ще повлияят на стойността на щатския долар. Търговците са предпазливи преди данните за неселскостопанските заплати, като индексът на щатския долар показва лек спад през последните 24 часа.

CleanSpark разширява производството на копаене на BTC на фона на намаляваща рентабилностCleanSpark, фирма за копаене на криптовалута, агресивно разшири своята колекция от машини за копаене през този година. Въпреки общия спад от 44% в рентабилността на копаене през последната година, минните компании продължават да изграждат и увеличават производството си.

Вижте още  Глобалната инвестиционна компания VanEck прогнозира цената на Ethereum

CleanSpark, американска компания за копаене на биткойни, наскоро влезе в заглавията, като закупи 12 500 нови единици Antminer S19 XP за приблизително 40,5 милиона долара. Това придобиване беше направено на цена под средната за пазара. Времето на това съобщение съвпада с трудностите при копаене на биткойн, достигащи най-високата си стойност за всички времена от над 50T, добавяйки допълнителен натиск върху копачите на BTC, които вече се борят с увеличеното използване на AI в копаене операции.

Усилията на CleanSpark за разширяване, въпреки намалената рентабилност на копаене, подчертават ангажимента на компанията към копаене на биткойни. Новината за това разширяване осигури скромен тласък на цените на BTC по време на ранните часове за търговия на сесията в петък.

Американската агенция за стоки може да промени насоките за риска

Програмата за управление на риска на агенцията е в процес на преглед. Комисар Ромеро подчерта високорисковия характер на напредналите технологии като AI, облачни услуги и цифрови активи. В отговор комисар Кристи Голдсмит Ромеро предложи модификации, изискващи от компаниите да бъдат подготвени за крипто волатилност и свързаните с нея рискове от държането на цифрови активи на клиенти.

Американската комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC) обмисля преразглеждане на своите разпоредби за управление на риска в светлината на тези опасения. Според Голдсмит Ромеро комисията трябва да преразгледа своя регулаторен надзор, особено критериите си за управление на риска, като вземе предвид рисковете, свързани с технологичния напредък.

Интегрирането на цифрови активи с банки и брокери може да създаде променящи се опасности в бъдеще. Говорителят също така се спря на текущите проблеми с процедурите за попечителство в индустрията, подчертавайки потенциалните рискове от това брокерите да държат клиентска собственост в стабилни монети или други цифрови активи, което може да доведе до неизвестни и уникални рискове.

Вижте още  XRP достига ниво на поддръжка

Прогноза за цените на биткойн

По време на азиатската сесия в петък биткойнът показа признаци на възход инерция, тъй като се върна от нивото от 26 620. Това е в съответствие с предишната ни прогноза за движението на цената на биткойн, тъй като очаквахме този сценарий в нашата скорошна прогноза.

Разглеждайки 2-часовата времева рамка, можем да видим свещници с чук, формиращи се близо до нивото от 26 620, което предполага намаляване на мечите настроения и потенциална възможност за закупуване на биткойн. В посока нагоре, биткойн вероятно ще се сблъска със съпротива около нивото от 27 275, което също съответства на нивото на корекция на Фибоначи от 61,8%, което преди това е действало като ниво на подкрепа.

Нивото 27 275 се очаква да действа като значително ниво на съпротива, което потенциално възпрепятства по-нататъшното движение нагоре за биткойн. Индексът на относителната сила (RSI) и дивергенцията на пълзящата средна конвергенция (MACD) преминаха в зоната за купуване, което предполага голяма вероятност от устойчив импулс нагоре, особено при по-кратки времеви рамки.

Заслужава да се отбележи, че има линия на низходящ тренд на дневния времева рамка, което може да ограничи изкачването на Биткойн около нивото от 27 275. Решителен пробив над тази тренд линия може да проправи пътя за по-нататъшни печалби към нивото от 27 499, като следващата забележителна цел е $28 000.

Последни новини

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали

Защо цената на биткойн се покачва днес? Ръст на цената на биткойн: Анализ на факторите зад скорошното рали В забележителен отскок, цените на биткойн (BTC) се повишиха...

Най-популярни

Реклама