НачалоДруги крипто новиниРегулаторът на САЩ предупреждава за фирми с клирингови услуги за крипто

Регулаторът на САЩ предупреждава за фирми с клирингови услуги за крипто

-

Регулаторът на САЩ издава предупреждение за фирми, предоставящи клирингови услуги за криптовалути

Американски регулатор предупреди фирмите във вторник за рисковете, свързани с клиринга на цифрови активи.

Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ издаде съвет, озаглавен „Преглед на рисковете, свързани с разширяването на DCO клиринга на цифрови активи“.

Клиринговите организации за деривати или DCO са регистрирани в CFTC и предоставят клирингови услуги за продукти като фючърсни договори, опции или суапове. Регулаторът каза, че е „наблюдавал повишен интерес от страна на DCO и кандидатите за DCO към разширяване на видовете продукти, които се изчистват и бизнес линии, клирингови модели и услуги, предлагани от DCO, включително свързани с цифрови активи.

„Агенцията специално отбелязва рисковете, включително кибернетични, които могат да бъдат свързани с цифровите активи. За DCO, които включват „физическа доставка на цифрови активи“, регулаторът каза, че неговият персонал „ще наблегне на прегледите на договореностите за физически сетълмент, включително дали DCO са идентифицирали и управлявали адекватно рисковете и задълженията, свързани с цифровите активи, и дали правилата на DCO ясно посочват задълженията на DCO, ако има такъв, по отношение на физически доставки, включващи цифрови активи.” DCO и цифрови активи CFTC предостави на LedgerX DCO лиценз през 2017 г., което му позволява да извършва клиринг на фючърси, опции върху фючърси и суапове.

FTX US придоби LedgerX през 2021 г., но след прекратяването му го продаде на филиал на Miami International Holdings през април. Главният изпълнителен директор на FTX, Джон Дж. Рей III, каза, че LedgerX е управляван „като цяло независимо“ от FTX, според съдебните документи.

„Моето разбиране е, че LedgerX поддържа отделни клиентски акаунти, както и собствените си книги и записи в съответствие с приложимите разпоредби на CFTC“, каза Рей.

Отделно, CFTC е активна в преследването на фирми и лица в крипто пространството, за които смята, че нарушават нейните правила. Регулаторите обвиниха крипто борсата Binance и нейния основател, Changpeng Zhao, през март за предлагане на нерегистрирани продукти за търговия с крипто деривати в САЩ.

Вижте още  Турската лира пада до нови дъна спрямо долара, биткойн премията скача нагоре

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама