НачалоДруги крипто новиниРуска банка стартира транзакции с криптовалути

Руска банка стартира транзакции с криптовалути

-

Руската банка Rosbank стартира трансгранични транзакции с криптовалута с корпоративни и частни клиенти

Руската банка Rosbank стана първата най-голяма банка в страната, която стартира трансгранични плащания в криптовалута, с помощта на посредник fintech за извършване на транзакциите.

Според Ведомости, представител на Росбанк е заявил, че банката вече провежда тестове с корпоративни и частни клиенти. Новото решение позволява закупуването на криптовалути в чужбина с помощта на средствата на вносителя, които след това се прехвърлят на чуждестранния доставчик.

Rosbank обединява сили с B-crypto, за да стартира нови услуги

Руската финтех компания B-crypto отговаря за предоставянето на техническа поддръжка за транзакции с криптовалута. Следователно всички руски компании трябва да преминат през процес на проверка или KYC, който трябва да бъде одобрен както от Rosbank, така и от B-crypto, за да могат да използват новата услуга за криптовалута.

След като проверките на KYC бъдат одобрени, вносителят и B-crypto подписват договор, в който клиентът се съгласява да депозира фиатни средства в сметка в Rosbank за закупуване на криптовалути. Впоследствие банката прехвърля парите към B-crypto, който обработва покупките на криптовалута в приятелски страни и ги прехвърля на чуждестранния доставчик.

Алексей Войлуков, вицепрезидент на Асоциацията на руските банки, потвърди, че докато Rosbank е първата голяма банка, която предлага това решение, по-големите банки все още не предоставят подобни услуги „поради липсата на ликвидност в криптовалута“, необходима за обслужване на по-големите им клиенти.

И това е мястото, където по-малките банки се намесват, за да отговорят на нуждите на клиентите на дребно.

Санкционираните държави приемат криптовалути, за да избегнат санкциите

Едуард Давидов, старши съдружник в Адвокатска кантора Emet, заяви, че използването на криптовалути при трансгранични трансфери може да породи опасения относно избягването на санкции, тъй като много държави предприемат мерки за включване на транзакции с криптовалута в своите режими на санкции.

Вижте още  Крипто трейдърите преместват фокуса си към алткойни

В дългосрочен план използването на криптовалути за трансгранични плащания може да доведе до правни последици за участващите страни, които се опитват да избегнат санкциите, използвайки криптовалути.

Въпреки това за страна под санкции законността може да не е най-належащият проблем. Много такива нации, включително Куба, Венецуела, Иран, Ирак и Русия, се оказват лишени от свободата да търгуват свободно с основните си стоки.

В момента Русия е най-тежко санкционираната страна в света след нахлуването в Украйна, натрупвайки над 13 263 санкции, предимно от САЩ и Швейцария, според данни на Castellum.

Последни новини

ARK Invest на Cathie Wood придобива акции на SoFi

SoFi се оттегля от криптовалутата ARK Invest купува акции на SoFi за 1,5 милиона долара в деня на съобщението за напускане на крипто от SoFi ARK Invest,...

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Най-популярни

Реклама