НачалоДруги крипто новиниSEC съди Binance и CZ за незачитане на нейните правила

SEC съди Binance и CZ за незачитане на нейните правила

-

SEC съди Binance и CZ за „явно незачитане“ на нейните правила

Binance Holdings Ltd. и нейните филиали в САЩ са обвинени от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ за множество престъпления, месеци след като бяха обвинени отделно от друг американски регулатор.

Делото на SEC произтича от „явното незачитане на федералните закони за ценните книжа“ от страна на обвиняемите, каза регулаторът.

„По този начин ответниците са се обогатили с милиарди щатски долари, като същевременно са изложили активите на инвеститорите на значителен риск“, се казва в жалбата на SEC.

Най-голямата крипто борса в света и нейният основател Changpeng Zhao, известен също като CZ, са обвинени в „участие в множество нерегистрирани оферти и продажби на ценни книжа на крипто активи и други инвестиционни схеми“.

Борсата и CZ са изправени пред общо 13 обвинения.

„Както се твърди, Zhao и Binance са подвели инвеститорите относно техния контрол на риска и корумпираните обеми на търговия, като същевременно активно са прикривали кой управлява платформата, манипулативната търговия на нейния свързан маркет-мейкър и дори къде и при кого са били съхранявани инвеститорски фондове и крипто активи,“ каза председателят на SEC Гари Генслер в изявление.

„Те се опитаха да избегнат американските закони за ценните книжа, като обявиха фиктивен контрол, който пренебрегнаха зад кулисите, за да могат да задържат високостойностни клиенти от САЩ на своите платформи.“

Binance и BAM Trading, правещи бизнес като Binance.US, под ръководството на Zhao, също са работили незаконно като борса, брокер-дилър и клирингова агенция, без да се регистрират, твърди регулаторът.

„Въпреки това ответниците избраха да не се регистрират, за да могат да избегнат критичния регулаторен надзор, предназначен да защити инвеститорите и пазарите“, каза SEC.

Вижте още  Инвеститорите са уверени в Chainlink (LINK) и DigiToads (TOADS)

Агенцията също така каза, че две криптовалути са ценни книжа – BNB и BUSD. Новината беше съобщена за първи път от Bloomberg News. Натиск от множество регулатори През март Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ обвини Binance, че позволява на търговски фирми, базирани в САЩ, да търгуват крипто деривати на международната борса на Binance.

В жалбата CFTC написа, че някои от субектите на Binance са „смесили средства“. Регулаторът също така каза, че CZ е наредил на служителите и клиентите да заобиколят контрола за съответствие, за да увеличат максимално корпоративните печалби.“ CZ туитна числото „4,“ в понеделник, което е неговият сигнал да покаже, че не е съгласен с нещо.

„Нашият екип е готов, гарантирайки, че системите са стабилни, включително тегления и депозити. Ще изпратим отговор, след като видим жалбата. Все още не сме я видели. Медиите получават информацията преди нас“, каза CZ.

Говорител на Binance каза, че обвиненията на SEC са дошли след „широко сътрудничество и скорошни добросъвестни преговори“, в изявление, изпратено по имейл.

„Днес, въпреки нашите усилия за продуктивно ангажиране, SEC изостави и ни отказа надлежен процес и вместо това едностранно избра да заведе дело“, каза говорителят. Те също така казаха, че Binance не е съгласен с SEC, че BNB и BUSD са ценни книжа. „

Монетите не представляват инвестиционен договор от какъвто и да е вид и като такива не са ценни книжа. Освен това BUSD не е ценна книга“, каза говорителят.

Последни новини

В Обединеното кралство: Крипто инвеститорите получават предупреждение

HMRC на Обединеното кралство въвежда система за доброволно разкриване на крипто данъци Приходната и митническата служба на HM на Обединеното кралство (HMRC) стартира система за доброволно...

Bybit е изправен пред потенциални проблеми

CFTC призовава Coinbase за потребителски данни, свързани с Bybit, сред регулаторен контрол Съобщава се, че Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е поставила своя регулаторен...

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Най-популярни

Реклама