НачалоДруги крипто новиниFirst Digital представя стейбълкойн в щатски долари

First Digital представя стейбълкойн в щатски долари

-

Базираната в Хонконг First Digital представя стейбълкойн в щатски долари

First Digital представя нов стейбълкойн, който ще бъде обвързан с щатския долар, но регулиран в Азия.

Съобщението идва, когато Хонконг въвежда нова регулаторна рамка за цифровите активи.

Базираната в Хонконг квалифицирана попечителска и доверителна компания First Digital въвежда нов стейбълкойн, който ще бъде обвързан с щатския долар, но регулиран в Азия.

Наречен „First Digital USD“ или FDUSD, монетата е предназначена да бъде обезпечена на база едно към едно с един щатски долар или актив с еквивалентна справедлива стойност, се казва в изявление на компанията, добавяйки, че резервите ще бъдат задържани в отделни сметки в институции в Азия.

Стабилната монета е програмируема и може да позволи изпълнението на финансови договори, ескроу услуги и застраховки без посредници, каза First Digital.

„First Digital Labs ще работи в тясно сътрудничество с местните и задграничните регулаторни органи, за да осигури пълно съответствие с настоящите и бъдещи приложими закони и разпоредби, а First Digital Labs ще участва в оформянето на тяхното развитие, включително оформянето на всички регулаторни режими, които FDUSD и/ или First Digital може да падне в обозримо бъдеще“, се казва в изявление на компанията.

„Стабилните монети осигуряват повишена стабилност, форма на парични преводи, защита срещу политиците на централната банка, които се стремят да влияят на техните местни валути“, се добавя в него.

Съобщението е забележително, особено с новите „Насоки за оператори на платформи за търговия с виртуални активи“ в Хонконг, които влизат в сила на 1 юни.

Правилата определят безопасното пазене на активи, отделяне на клиентски активи, избягване на конфликти на интереси и стандарти за киберсигурност, според Комисията за ценни книжа и фючърси на страната.

Вижте още  Крипто трейдърите преместват фокуса си към алткойни

Междувременно регулаторната несигурност в САЩ кара някои играчи в индустрията да предупреждават американските законодатели, че страната може да загуби лидерска позиция в сектора, тъй като е офшорна към по-дружелюбни юрисдикции.

Изпълнителният директор на Coinbase Брайън Армстронг каза във вторник, че не е изненада, че Хонконг се позиционира като нов крипто център.

Последни новини

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Най-популярни

Реклама