НачалоНовини за криптовалутиКамарата на представителите публикуват проект за цифровите активи

Камарата на представителите публикуват проект за цифровите активи

-

Лидерите на републиканците в Камарата на представителите публикуват проект за дискусия, за да очертаят ясни линии върху дефинициите на цифровите активи

Републиканските законодатели се обединиха в Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите и Комитета по земеделието по дискусионен проект за регулиране на цифровите активи.

Законодателството, публикувано в петък, търси яснота относно това кога цифров актив ще се счита за ценна книга и по този начин ще се регулира от Комисията за ценни книжа и борси, като същевременно създава процес за това как се третират цифровите активи и как посредниците могат да се регистрират в SEC или Commodity Futures Търговска комисия.

В края на последния Конгрес и председателят на Камарата на финансовите услуги Патрик Т. Макхенри от Северна Каролина, и председателят на Камарата на земеделието Глен „GT“ Томпсън от Пенсилвания, искаха да намерят път заедно, според висши политически лица, запознати с изготвянето на законодателството .

Какво би направило законодателството

Законодателният проект, наречен проект за обсъждане на структурата на пазара на цифрови активи, ще създаде рамка, която ще даде на CFTC юрисдикцията върху цифровите стоки, като същевременно изясни юрисдикцията на SEC върху „цифровите активи, предлагани като част от инвестиционен договор“.

Законодателството ще изисква от SEC и CFTC да работят заедно по създаването на правила по отношение на определени условия и надзора на двойно регистрираните борси. Законодателството също така създава рамка за това кога определени цифрови активи ще станат децентрализирани и следователно стока съгласно CFTC и вече няма да бъдат под юрисдикцията на SEC.

SEC обаче може да възрази и да предостави подробен анализ. Нов съвместен консултативен комитет на CFTC-SEC относно цифровите активи също може да бъде създаден съгласно закона, който ще предоставя съвети на SEC и CFTC относно цифровите активи и ще изисква съвместно проучване на децентрализираните финанси.

Вижте още  Конфликтът в Близкия изток хвърля несигурност върху крипто

Достигайки до пътеката, старши представители на политиката казаха, че законодателите се стремят да намерят общ език, както законодателите имат и планират да въведат свои собствени законопроекти за регулиране на криптовалутата. Те също така казаха, че се надяват да разговарят с конгресмен Максин Уотърс, D-Calif., който преди е председателствал House Financial Services относно законодателството.

Длъжностните лица също казаха, че проектът за обсъждане не е бил споделен преди обявяването в петък с демократите. Комисията по земеделие на Камарата на представителите планира да проведе изслушване следващата седмица относно цифровите активи, наречено „Бъдещето на цифровите активи: Осигуряване на яснота за спот пазарите на цифрови активи“.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама