НачалоДруги крипто новиниСъоснователят на Twitter подкрепя про-биткойн кандидата Робърт Кенеди-младши

Съоснователят на Twitter подкрепя про-биткойн кандидата Робърт Кенеди-младши

-

Вотът на доверието на Джак Дорси: Съоснователят в Twitter подкрепя про-биткойн кандидата Робърт Кенеди-младши

Съоснователят на Twitter и бивш главен изпълнителен директор Джак Дорси изрази подкрепа за прокрипто кандидата за президент Робърт Ф. Кенеди, младши. В неделен туит технологичният милиардер сподели видеоклип в YouTube, озаглавен „Робърт Ф. Кенеди, младши твърди, че може да победи Тръмп и ДеСантис през 2024 г.“, като пише: „Той може и ще го направи“. В отговор на потребител, който попита дали одобрява или предсказва, той отговори „И двете“. Кенеди, роднина на президента Джон Ф. Кенеди и син на покойният Робърт Ф. Кенеди, споделя силната вяра на Дорси в Биткойн.

Той нарече криптовалутата „упражнение по демокрация“ по време на добре приетата си основна реч на биткойн конференция в Маями, наричайки биткойн „укрепление“ срещу „правителствена и корпоративна експанзия и проникване“ по това време, добавяйки:

„Като президент ще се уверя, че правото ви да държите и използвате биткойн е неприкосновено.“

Кенеди също така обеща да защитава правото на държане и използване на биткойн, като набляга на правото на собствено пазене на цифрови активи.

„Не мисля, че правителството има право да изисква достъп до вашия биткойн ключ или дори някоя от вашите пароли“, каза той.

Кенеди ще предизвика Байдън за номинацията на Демократическата партия През април Кенеди обяви плана си да се кандидатира за Белия дом през 2024 г., което го прави вторият кандидат на Демократическата партия, който ще предизвика Джо Байдън в предполагаемата му кандидатура за преизбиране.

„Дойдох тук днес, за да обявя кандидатурата си за номинация на Демократическата партия за президент на Съединените щати“, каза Кенеди тогава.

„Моята мисия през следващите 18 месеца от тази кампания и през цялото ми президентство ще бъде да сложа край на корупционното сливане на държавна и корпоративна власт, което сега заплашва да наложи нов вид корпоративен феодализъм в нашата страна.“

Вижте още  Най-добрите биткойн казина през 2023 г

Кенеди е известен със скептицизма си към ваксините и беше назначен от новоизбрания президент Доналд Тръмп през 2017 г. да ръководи президентска група по безопасността на ваксините и науката, което предизвика осъждане от експерти и учени по обществено здраве.

През 2021 г. Instagram премахна акаунта на Кенеди за многократно споделяне на невярна информация за Covid в нарушение на техните политики по отношение на пандемията. Според национално проучване на USA TODAY/University Suffolk 14% от гласоподавателите, подкрепили Байдън през 2020 г., биха подкрепили Кенеди през 2024 г.

Дорси обаче е по-оптимистично настроен. Когато потребител на Twitter коментира, че „няма шанс DNC [Националният комитет на Демократическата партия] да му позволи да бъде номиниран“, Дорси отговори: „Още повече причина“. По-късно той добави, че DNC „изглежда все по-без значение с всеки изминал ден“ и написа „край на една империя“, на което главният изпълнителен директор на Tesla и настоящ собственик на Twitter Илон Мъск отговори с две емотикони.

Последни новини

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Възраждането на Dogecoin – интерес и увеличаващи се транзакции

Възраждането на Dogecoin, подхранвано от институционален интерес и увеличаващи се транзакции Dogecoin е позициониран за метеоритен скок на цените, тъй като институционалният интерес към DOGE расте Dogecoin,...

Zipmex Thailand спира дейността си след регулаторни изисквания

Zipmex Thailand спира търговските операции в отговор на регулаторните предизвикателства Zipmex Thailand, борса за криптовалута, внезапно преустанови дейността си в отговор на регулаторните изисквания, наложени от...

Взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн

Съоснователят на BitMEX хвърля светлина върху взаимодействието между ликвидността в долари и цената на биткойн Съоснователят на BitMEX Артър Хейс предвижда ръст на биткойните на фона...

Най-популярни

Реклама