НачалоДруги крипто новиниАсоциацията на блокчейн подава кратка информация на Amicus

Асоциацията на блокчейн подава кратка информация на Amicus

-

Асоциацията на блокчейн подава кратка информация на Amicus в подкрепа на делото на Coin Center за паричните санкции на Tornado

Базираната във Вашингтон Blockchain Association подаде amicus brief в подкрепа на делото на крипто мозъчния тръст Coin Center срещу Министерството на финансите на САЩ заради неговите санкции срещу Tornado Cash.

Министерството на финансите санкционира крипто миксера през август, твърдейки, че е изпрал виртуална валута на стойност над 7 милиарда долара и на практика забрани на американците да я използват. Coin Center съди Министерството на финансите през октомври за тази санкция и каза, че услугата има законни случаи на използване.

Сега Blockchain Association, заедно с DeFi Education Fund, твърдят в своята кратка информация в петък в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Флорида, че санкцията е повдигнала „сериозни регулаторни и конституционни въпроси“.

„Изключително важно е да се признае, че Tornado Cash е просто инструмент – наказването на самия инструмент просто защото може да се използва от всеки, включително лоши актьори, противоречи на ценностите, върху които е основана тази страна“, каза Кристин Смит, главен изпълнителен директор на Blockchain Association в декларация.

„Blockchain Association стои с Coin Center, като се застъпва за отговорното и законно използване на blockchain технологията. Регулаторните действия трябва да бъдат насочени само към лоши участници, които злоупотребяват с този инструмент за незаконни цели.

Финансова поверителност

Асоциацията каза, че финансовата поверителност е от съществено значение за индустрията на цифровите активи. „За да избегнат излъчването на своите финанси към света, много притежатели на цифрови активи се обърнаха към инструменти за защита на поверителността като Tornado Cash.

Вижте още  Проучване на субсидиите от Общността във Web3

Такива инструменти позволяват на потребителите да си възвърнат поверителността, която би била достъпна като нещо естествено в други контексти, като същевременно запазват предимствата, които идват с използването на блокчейн технологията“, каза асоциацията в своята кратка информация. Tornado Cash също помага на потребителите да се предпазят от лоши актьори, твърди асоциацията, особено ако транзакцията на потребител показва богатство.

„И когато блокчейнът съдържа достатъчно информация, за да бъде разкрита самоличността на потребителя, тези атаки могат да се разпространят във физическия свят, където потребителите на цифрови активи са били жертви на престъпления, вариращи „от обикновени грабежи до нахлувания в домове, отвличания, изтезания и дори убийство“, твърдят от асоциацията.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама