НачалоНовини за крипто борсиFTX Exchange възразява срещу преговори с Genesis

FTX Exchange възразява срещу преговори с Genesis

-

FTX Exchange възразява срещу продължителни посреднически преговори с фалиралия Genesis – Ето най-новото

FTX и нейните филиали се противопоставиха на удължаването на преговорите за споразумение с посредничеството на съда за фалиралия крипто кредитор Genesis. В скорошна съдебна декларация FTX заяви, че не е била поканена на назначена от съда медиация през май, която включва Genesis, нейната компания майка Digital Currency Group и кредитора Gemini Trust Co, въпреки че е основен кредитор на Genesis.

Банкрутиралата крипто борса също възрази срещу искане, подадено от Genesis Global, което се опитва да оцени вземанията на длъжниците на FTX на $0,00, твърдейки, че е най-големият кредитор в производството по Глава 11 на Genesis с искове на стойност колосалните $3,9 милиарда.

От друга страна, Genesis твърди, че отхвърлянето на исковете на FTX „е от решаващо значение за избягване на неоправдано забавяне във времето и размера на разпределенията на кредиторите и за експедитивно преследване на потвърждение на план по глава 11“.

Заявлението на FTX добавя повече от дузина други индивидуални кредитори на Genesis, които са подали възражения за удължаване на медиацията. Изслушване относно удължаването е насрочено за понеделник, но тези възражения забавят опитите на Genesis и неговите кредитори за споразумение.

Genesis, фирма, която преди предлагаше на клиентите доходност за заемане на техните цифрови монети, подаде молба за банкрут през януари след кредитната криза, която удари крипто индустрията. Неспособността на крипто кредитора да постигне окончателно споразумение с кредиторите си през февруари доведе до месеци -дълги забавяния и натиск от отделни кредитори за разрешаване на финансови въпроси възможно най-скоро.

„Като кредитор, който внимателно следи процедурата, аз, заедно с много други, забелязах тревожна липса на съществен напредък в разрешаването на разглежданите финансови въпроси“, пише кредиторът Йосиф Шариф.

„Без конкретни действия или истински ангажимент за постигане на справедливо решение е трудно да възприемем това удължаване като нещо повече от тактика на забавяне.“

Производството беше допълнително усложнено от съдебни дела и действия от Комисията по ценните книжа и борсите, която съди компанията за нейната програма за кредитиране на клиенти, Earn, която включваше стотици хиляди клиенти на Gemini, търсещи връщане на около 900 милиона долара. Докато се водеха разговори за посредничество през май се пазят в тайна, Gemini каза, че борсата и два ключови комитета на кредиторите работят върху „променен план за реорганизация, който може да бъде придвижен без консенсусното участие на DCG, ако посредничеството се провали“.

Вижте още  Централните банкери виждат киберзаплаха за цифрова валута

Сам Банкман-Фрид се стреми да обвини адвокатска кантора за срива на FTX Сам Банкман-Фрид, опозореният основател на борсата за криптовалути FTX, се готви да твърди, че е разчитал на съвета на адвокатската кантора от Силиконовата долина Fenwick & West в защитата си срещу обвинения в измама.

Миналата седмица адвокатите му поискаха от прокурорите да предадат документи, предоставени на правителството от базираната в Калифорния фирма между 2017 г. и 2022 г. Съобщава се, че защитният екип на Bankman-Fried твърди, че правният съвет на Fenwick & West е „съществен за подготовката на защита. “

Твърди се, че той планира да използва така наречената защита с съвети на адвоката, която може да се използва за опровергаване на предположенията, че Bankman-Fried е възнамерявал да наруши закона. Преди това опозореният крипто бос поиска от федерален съдия в Ню Йорк да отхвърли повечето от наказателните обвинения, повдигнати срещу него от федералните прокурори.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама