НачалоНовини за крипто борсиЦените на крипто се сриват, след като SEC съди Binance

Цените на крипто се сриват, след като SEC съди Binance

-

Цените на крипто се сриват, след като SEC съди Binance

Пазарите на криптовалута току-що претърпяха голям спад в рамките на деня в отговор на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), която разкри, че е съдила Binance, нейното дъщерно дружество в САЩ Binance.US и основателя на борсата Чанпенг Джао (CZ).

Биткойн (BTC) последно се търгуваше с близо 5% по-ниско през деня в зоната от $25 800, като току-що достигна най-ниските си нива от март под $25 500. Междувременно етерът (ETH) последно падна с близо 4% през деня и се променя ръце малко над $1,800.

Новото дело на SEC, което съди Binance, Binance.US и CZ по тринадесет обвинения, обвинява борсата в предлагане на нерегистрирани ценни книжа на широката общественост, назовавайки токените BNB и BUSD.

„Чрез тринадесет обвинения ние твърдим, че субектите Zhao и Binance са участвали в широка мрежа от измама, конфликти на интереси, липса на разкриване и планирано избягване на закона“, каза председателят на SEC Гари Генслер в изявление.

Делото също така твърди, че редица други монети, предлагани от Binance на широката общественост, също са нерегистрирани ценни книжа, включително Solana (SOL), Cardano (ADA), Algorand (ALGO), Coti (COTI), Cosmos (ATOM), Axie Infinity Shards (AXS), Filecoin (FIL), The Sandbox (SAND) и Decentraland (MANA). През последните 24 часа BNB, ADA, SOL, MATIC и ATOM бяха надолу между 6-9%, според CoinGecko.

SEC добавя към облака от несигурност, пред който е изправена криптоиндустрията на САЩ.

Последното действие на SEC срещу Binance добавя към облака от несигурност, пред който е изправена криптоиндустрията в САЩ, най-големият пазар в света.И делото идва след Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ ( CFTC) обяви подобно дело срещу Binance, обвинявайки борсата в съзнателно управление на нерегистрирана борса за цифрови стоки и предлагане на нерегистрирани продукти за крипто деривати в САЩ.

Вижте още  XRP надминава биткойн като най-търгуван крипто актив

Основната разлика със съдебното дело CFTC, разбира се, е, че CFTC не е етикетирало много от най-големите криптовалути в света като нерегистрирани ценни книжа – по-скоро делото на CFTC всъщност е посочило много (включително XRP) като цифрови стоки. От първите 20 криптовалути по пазарна капитализация, SEC сега обвини осем, че са нерегистрирани ценни книжа, включително BNB, XRP, Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Tron (TRX), Binance USD (BUSD) и Cosmos (ATOM ).

Крипто низходящият тренд е настроен да продължи

Последните действия на SEC вероятно ще гарантират, че широкият низходящ тренд на крипто пазарите, който е в действие от достигането на годишните върхове в средата на април, ще остане в действие, поне в краткосрочен план. Сега биткойнът решително загуби контрола си върху своята 100-дневна подвижна средна (DMA) и вероятно ще изследва ключовата дългосрочна подкрепа при ниските $25 000 през следващите дни.

Тест на възходящия тренд от 2023 г. също е възможен, както и възможен повторен тест на 200DMA при ниските $23 000s. Тъй като потенциалът на пазара на криптовалута да осигури краткосрочни печалби е ограничен на фона на регулаторната несигурност, инвеститорите нетърпеливи да търсят краткосрочна печалба може да искате да закупите с ниска капитализация.

Последни новини

Solana DEX стават свидетели на скок в обема на търговия

Solana DEX стават свидетели на експоненциален скок в обема на търговия – разкриване на причините зад феномена Solana надмина BSC веригата на Binance, тъй като нейните...

Бившият изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред 10 години затвор

Бившият главен изпълнителен директор на Binance CZ е изправен пред потенциална присъда от 10 години затвор, тъй като американските прокурори ескалират съдебни действия — какво...

Cardano с потенциално експлозивно движение на цените

Метриките на Cardano сочат към потенциално експлозивно движение на цените, докато XRP, Solana и Shiba Inu изследват възможности за гигантски растеж ADA на Cardano е изправена...

Биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K

Потенциалният пробив на биткойн: Ще надмине ли решаващата зона на съпротива от $38K до $40K, предизвиквайки силен бичи импулс? Биткойн е изправен пред силна съпротива при...

Най-популярни

Реклама