НачалоНовини за крипто борси70 милиарда долара от Binance са прехвърлени през банките Signature и Silvergate

70 милиарда долара от Binance са прехвърлени през банките Signature и Silvergate

-

Паричните потоци на Binance показват, че 70 милиарда долара са прехвърлени през  сметките си в банките Signature и Silvergate

Тъй като делото Binance-SEC привлича все повече внимание, повече подробности излязоха на повърхността. Според последния доклад на Bloomberg, крипто борсата Binance и нейните дъщерни фирми са прехвърлили 70 милиарда долара през нейните сметки във вече фалиралите Silvergate Bank и Signature Bank.

И двете банки обявиха фалит по-рано тази година на фона на банкова криза, която разтърси Уолстрийт. Според новото подаване в сряда, 7 юни, е имало „големи суми пари“, изтичащи във и от сметката на Binance в тези банки, в рамките на дни.

Silvergate Bank е улеснила общо 50 милиарда долара между свързани с Binance страни. От друга страна, Signature Bank е обработила над 19 милиарда долара според подаването в сряда.

В документацията се посочва също, че някои средства са преместени към чуждестранни субекти, като се позовава на преглед на финансови записи като банкови извлечения, анулирани чекове, депозити и други банкови преводи.

Имайте предвид, че общите потоци от 70 милиарда долара се случиха от 2019 г. до тази година преди фалита.

Делото на SEC срещу Binance твърди, че е управлявало неправилно клиентски средства, но не разкрива откъде са дошли парите и как са били използвани. Подаването в сряда беше направено в подкрепа на предложението за замразяване на активи на Binance.US, но не доведе до нови обвинения.

Говорител на Binance каза, че трансферите, споменати в документа, не са свързани с клиентски средства и са част от редовни бизнес операции.

Партньорството на Binance със Silvergate Bank

Според доклада Binance.US и неговите филиали са участвали в мрежата SEN на Silvergate и платформата Signet на Signature. Това позволи на обмена да прехвърля средства безпроблемно и мигновено 24×7.

Вижте още  Документи за речта на Hinman в XRP делото е от решаващо значение?

В изявлението се отбелязва:

„Понякога сумите, които се кредитират и дебитират за един месец, възлизат на движение на повече от милиард долара. Например през юли 2021 г. един акаунт в Signature Bank Binance Holdings показва начален баланс от $468 милиона, депозити от $1 милиард, тегления от $1,3 милиарда и краен баланс от $179 милиона.”

Документът допълнително подчертава как шефът на Binance Changpeng Zhao е единственият бенефициент на няколко чуждестранни компании, които имат сметки в Signature Bank. Това включва компании, установени в ОАЕ, Канада, Сейшелски острови, Литва, Сингапур и Казахстан. Документът добавя, че част от парите в крайна сметка са се озовали в личната сметка на Zhao.

Последни новини

Standard Chartered прогнозира биткойн да надхвърли $100 000 до 2024 г.

Standard Chartered повтаря възходяща перспектива, прогнозира, че биткойнът ще достигне $100 000 през 2024 г. на фона на одобрения на спот ETF в САЩ Standard Chartered,...

Артър Хейс смята третирането на Binance и CZ от САЩ за „абсурдно“

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс критикува властите на САЩ за несправедливо насочване към Binance и CZ, цитирайки пристрастие срещу трансформиращия потенциал на...

Чарли Мънгър, твърдият критик на биткойн почина на 99

Легендарният инвеститор и биткойн скептик, Чарли Мънгер, почина на 99 години: Поглед към неговата противоречива история с крипто Чарли Мънгер, влиятелният заместник-председател на Berkshire Hathaway и...

Ackee Blockchain с инструмент с отворен код срещу рискове от хакове

Ackee Blockchain разкрива Python инструмент с отворен код, „Wake“, за смекчаване на нарастващите рискове от хакове Ackee Blockchain разкрива „Wake“: базирана на Python рамка за тестване...

Най-популярни

Реклама