НачалоДруги крипто новиниАвтор на биткойн стандарта в Ел Салвадор е назначен за икономически съветник

Автор на биткойн стандарта в Ел Салвадор е назначен за икономически съветник

-

Автор на биткойн стандарта, който съветва Ел Салвадор относно икономическата стратегия е назначен за икономически съветник

Saifedean Ammous, виден икономист и автор на „Стандартът за биткойн“, е назначен за икономически съветник в Националния биткойн офис на Ел Салвадор (ONBTC).

В пост в Twitter от вторник ONBTC разкри, че Ammous се присъединява към подразделението като икономически съветник, предоставяйки съвети на президента и ONBTC, докато страната продължава да приема криптовалута. Ammous беше в Ел Салвадор, участвайки в CUBO+, програма за развитие за салвадорци, които се интересуват от изучаването на кода зад Bitcoin и Lightning Network.

След това той се срещна с президента Найиб Букеле и „сподели своите мисли за забележителните ползи от политиката на икономическа свобода“, каза ONBTC.

„Като австрийски икономист, автор на бестселъри и добре познат биткойнър Сайфедеан ще бъде чудесно допълнение към биткойн екипа на президента Букеле, който включва Макс Кайзер и Стейси Хърбърт. Той ще съветва по въпроси, свързани с различни икономически политики.“

Ammous няма да получава заплащане за консултантската си роля.

Ammous показва подкрепа за биткойн стратегията на Салвадор

Съобщението идва, след като Ammous изрази увереност в биткойн стратегията на Ел Салвадор в скорошно интервю за местен вестник, заявявайки, че страната има потенциала да се превърне в център на иновациите. Той също така похвали политиката на президента Найиб Букеле за нулеви данъци за технологичните компании, което направи страната привлекателна за инвеститорите.

Биткойн гуруто заяви, че е уверен във „възможността Ел Салвадор да се освободи от дългове след пет до десет години“. Той също така каза, че страната има „голям потенциал да бъде център на иновациите“.

Вижте още  Вратичката, която крипто търговците използват

Националният биткойн офис на Ел Салвадор беше създаден от президента Найиб Букеле в края на 2022 г. съвместно с известните биткойнъри Стейси Хърбърт и Макс Кайзер.

Чрез Указ № 49 на Ел Салвадор ONBTC управлява „всички въпроси, свързани с криптовалутата“. Ел Салвадор е пионер в своята национална стратегия за криптовалута, превръщайки биткойн в законно платежно средство през 2021 г. и пускайки своите иновативни биткойн облигации по-късно същата година.

Междувременно докладите за приемането на биткойн в малката централноамериканска държава са смесени, с индикации, че е било бавно за излитане.

Според правителствени данни, крипто представлява по-малко от 2% от всички парични преводи, направени в Ел Салвадор.

Паричните преводи, предимно от базирани в чужбина салвадорци, са основен източник на доходи за страната. Всъщност поради същата причина правителството обеща, че BTC ще предостави повече опции и по-голямо удобство за тези, които изпращат и получават парични преводи.

Страната дори стартира специално приложение за BTC, предназначено до голяма степен да улесни паричните преводи на BTC от чужбина. Но данните от миналата година показват, че само двама от 10 души, които първоначално са изтеглили приложението, все още го използват.

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама