НачалоРегулации в крипто индустриятаДейтвията на SEC в САЩ може да повишат крипто шансовете на Европа

Дейтвията на SEC в САЩ може да повишат крипто шансовете на Европа

-

Дейтвията на SEC в САЩ срещу криптоиндустрията може да повиши крипто шансовете на Европа, казват служителите

Докато надзорният орган на САЩ за ценни книжа демонстрира мускули срещу големите крипто борси Binance и Coinbase, служители в Европейския съюз показват чисто нова крипто рамка, която според тях предлага по-голяма яснота за иноваторите в блокчейн.

Малцина от интернет гигантите, които доминират Web2, могат да нарекат ЕС свой дом, но някои в Брюксел сега се чудят дали различният подход на Европа – първо регулирайте и след това вижте как ще реагира пазарът – може да й даде предимство.

Някои твърдят, че новият закон на блока за пазарите на крипто активи (MiCA) го прави в добра позиция да се конкурира с тези отвъд Атлантическия океан, където големите крипто играчи се оплакват, че Комисията за ценни книжа и борси (SEC) се отдава на регулиране чрез прилагане, вместо да излага ясни правила.

„Това, което чуваме от бизнеса, е, че сега много от тях се стремят да растат, да останат в безопасност и да управляват рисковете си“, каза Йоахим Шверин, главен икономист в отдела на Европейската комисия, отговарящ за икономическия растеж.

„Те не знаят какво ще се случи в САЩ, затова идват при нас. Това е добре за нас, това е добре за конкурентоспособността.”

SEC, която издаде съдебни дела в понеделник и вторник срещу двете популярни борси, като цяло твърди, че платформите трябва да са се регистрирали, за да предлагат услуги за търговия, клиринг и посредничество за крипто, на основание, че родните токени за блокчейн като Solana (SOL) , Cardano (ADA) и Polygon (MATIC) представляват ценни книжа съгласно съществуващото финансово законодателство.

Вижте още  Основателят на FTX ще свидетелства в своя защита

Американското подразделение на Binance нарече твърденията „неоснователни“, докато главният правен директор на Coinbase Пол Гревал каза, че те вредят на конкурентоспособността на САЩ.

„Не смятаме, че регулаторите могат да седят в офис и да чакат някой да влезе, да поиска съвет или информация, а след това, преди този човек да излезе, аз решавам дали да арестувам този човек или не“, каза Шверин.

„Това не е разделението на труда, което имаме в Европа.“

ЕС възприе различен подход, като законодателства отделен специално създаден режим, който според поддръжниците отговаря по-добре на това, за което служи крипто. Законодателят Ondřej Kovařík – главният преговарящ на MiCA от името на икономически либералната партия Renew Europe – изглежда е съгласен, че това изключва вида на несигурното прилагане, наблюдавано в САЩ.

Властите на САЩ „ви позволяват да правите каквото искате, докато те не го направят, и след това ви спират… ние нямаме този подход тук“, каза Коваржик, добавяйки, че последните ходове на SEC „могат да бъдат възможност“ за Европа.

„Чувам бизнеси да казват, че може би обмислят промяна… поради новата рамка“, предлагана от MiCA, каза той, но подчерта, че законът трябва да се прилага интелигентно.

Националните и европейските регулаторни агенции трябва да определят как точно ще работят правилата през следващите 12-18 месеца.

„Ако не се приложи успешно, тенденцията всъщност може много лесно да бъде преобърната“, каза той.

Във Франция – членът на ЕС с може би най-добре развития режим за лицензиране на крипто преди влизането в сила на MiCA – регулаторите казаха, че бягащите американски компании са „добре дошли“, докато влиятелният американски законодател Патрик Макхенри каза, че относителният успех на Европа в законодателството за крипто „трябва да изпрати смразява гръбнака на американците“ поради вероятния тласък на иновациите.

Вижте още  FSC на Южна Корея въвежда отчитане на крипто

Последни новини

Предварителни продажби на криптовалута за през 2024 г

Открийте 5 предварителни продажби на криптовалута, които инвеститорите могат да проучат през 2024 г Топ 5 криптовалути, които да гледате през 2024 г.: Изчерпателно ръководство Докато пазарът...

Анализатор избягва да инвестира в Cardano

Анализатор предоставя прозрения защо избягва да инвестира в Cardano Анализаторът критикува инвестиционния потенциал на Cardano за ADA: подчертава изоставането в развитието и предизвикателствата при приемането Във видеоклип...

Binance с първата в света крипто тристранна сделка

Binance прави първа копка с пионерско тристранно споразумение, повишаващо институционалните стандарти за крипто търговия Binance, пионерът в областта на криптовалутите, успешно внедри първото в индустрията тристранно...

Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е готов да скочи

Майк Новограц очаква скок на биткойн до предишни върхове за всички времена след одобрение от SEC на спот BTC ETF Майк Новограц прогнозира, че биткойнът е...

Най-популярни

Реклама